blogWoontrends

Waarom 3d wandpanelen als gevelbekleding nemen?

3D wandpanelen zijn speciale decoratieve wanden die zijn ontworpen om een ​​muur er speciaal en 3-dimensionaal uit te laten zien. Deze geven de muren een ander visueel perspectief en laten het lijken alsof ze van een heel ander soort materiaal zijn gemaakt dan dat ze in werkelijkheid zijn. 

Hoewel 3d wandpanelen vaak op de buitenmuren wordt gezien, kan het ook worden gebruikt om binnenmuren te versieren. Bekleding betekent het aanbrengen van het ene materiaal over het andere om een ​​tweede huid of laag te creëren. Wandpanelen bieden een hoge weerstand tegen sterke weersomstandigheden en uitgebreide blootstelling aan hitte en licht, over alle andere eigenschappen van 3d wandpanelen, lees je hieronder!

De verschillende soorten gevelbekleding

Er zijn verschillende soorten gevelbekleding op de markt. Alle opties bieden verschillende kwaliteiten, afhankelijk van de structuur en het doel van de toepassing. De meest voorkomende soorten gevelbekleding zijn decoratieve en gestuukte gevelbekleding en laser gevelbekleding. 

Decoratieve en gestuukte wandbekleding

Gepleisterde wandpanelen zijn waterbestendig en zeer onderhoudsvriendelijk. Deze worden over het algemeen gebruikt voor het bekleden van wanden en plafonds in badkamers, keukens en kelders en garages en alle andere woonruimtes.

Laser gevelbekleding

Laser gevelbekleding is een bewerkingstechniek om een ​​totaal ander materiaal op een geschikte manier aan het oppervlak van een ander materiaal toe te voegen. Een stroom van het gewenste poeder wordt in een gefocusseerde laserstraal gevoerd terwijl deze over het doel oppervlak wordt gescand, waarbij een neergeslagen coating van het gekozen materiaal achterblijft.

De voordelen van gevelbekleding

Enkele voordelen van gevelbekleding zijn warmte/koude isolatie, geluidsisolatie en tegen gaan van kleurvervaging. De kosten en onderhoudsbehoeften van deze gevelbekledingen zijn volledig flexibel in termen van het materiaal dat consumenten gebruiken. Kosten worden gemaakt afhankelijk van de panelen die men kiest, dit kunnen kunsthars panelen, houten panelen of gebakken tegels zijn met verschillende afmetingen en kleuren.

De totale kosten zijn de werkelijke kosten in termen van materiaal, installatie, patroon en gebruik. Bekleding omvat in feite meerdere lagen die een betere geluidsonderdrukking en temperatuurregeling mogelijk maken. Tussen het binnenste beton en de buitenste bekleding ligt een diepe luchtzak en isolatie gaas. Dit gaas en luchtzak vormen samen een ondoordringbare waterdichte laag naast een complete geluiddichte structuur.

Gevelbekleding kan ook afwisselend functioneren voor het beschermen van een structuur. 3D gevelbekleding in woningen en kantoren verhoogt daarnaast ook de waarde van het vastgoed. Een dergelijke bekleding is echter niet bestand tegen zware belastingen. Bekleding geeft de muren echter een duidelijk vleugje innovatie en een elegante uitstraling waardoor het er stijlvol uitziet. 3D gevelbekleding geeft de illusie van een groter en ruimer oppervlak door de 3 gefacetteerde vlakken!