Verbouwen

Wat moet je allemaal aanschaffen als je gaat verbouwen?


Op het moment zien we dat veel mensen hun woning gaan verbouwen. Deels komt dat omdat we allemaal meer thuis zitten door Corona, maar deels ook door de krappe huizenmarkt, waardoor het op het moment niet meevalt om een nieuw huis te kopen. Dan maar verbouwen dus. Echter zul je voor elke verbouwing bepaalde spullen nodig hebben, en volsta je niet met slechts drilbinders en grote vuilniszakken te kopen. Hieronder sommen we voor je op wat je in huis moet halen voor een normale verbouwing.

Welk gereedschap heb je nodig?

Zonder gereedschap is het natuurlijk onmogelijk om te klussen. Bedenk wat je precies nodig hebt en of je dit al in huis hebt. om je op weg te helpen, hebben we hieronder enkele handige lijstjes gemaakt.

– Elektrisch gereedschap: Boormachine met verschillende boren, elektrische schroevendraaier, schuurmachine, zaagmachine, multitool.

– Basis gereedschap: Hamer, schroevendraaier, tangen, zagen, steeksleutel set, mes.

– Meetgereedschap: Waterpas, rolmeter, lasermeter.

Haal voldoende afdekplastic in huis

Ga je binnenshuis aan de slag en komt er bij die klus een hoop stof vrij door bijvoorbeeld boren of schuren? Dan kun je natuurlijk heel de ruimte leeghalen en je meubels ergens opslaan, maar beter zorg je dan voor goed afdekplastic, zodat alles op zijn plaats kan blijven staan en toch beschermd is. Dit scheelt je een hoop tijd, en geld! Een paar grote oude doeken zijn ook een prima optie. Dit werkt natuurlijk ook goed voor het beschermen van de vloer.

Zorg voor beschermende kleding

Naast je meubels moet je zelf natuurlijk ook goed beschermd zijn tegen stof en vuil. Zorg daarom voor een veilige outfit. Denk daarbij aan een werkpak of overall, goede werkhandschoenen, veilige werkschoenen, een helm, een beschermende bril, een gehoorbeschermer en eventueel een gereedschapsgordel. Bedenk dat het bij een verbouwing niet gaat om een stijlvolle outfit, maar om een veilige!

Veiligheid moet altijd op nummer één staan

Veilig werken is het allerbelangrijkste bij elke klus die je doet. Vooral bij het op hoogte werken heb je te maken met verschillende risico’s. Voor die klusjes op hoogte kun je vaak best een ladder of trap gebruiken. Gaat het echter om een grote klus, waarbij je veel op hoogte moet werken, denk dan eens na om een steiger aan te schaffen of te huren. Zo zijn er compacte kamersteigers op de markt waarbij je stevig staat, maar die niet veel ruimte in beslag neemt. Ook kun je dan kijken naar een semi professionele rolsteiger of een grote gevelsteiger.