Verbouwen

Wat heb je nodig bij het verbouwen van je huis?

Wanneer je van plan bent om je huis te verbouwen dan heb je veel te regelen. Vooral als je het allemaal zelf gaat doen, moet je een beetje technisch en bouwkundig inzicht hebben om de verbouwing zonder aannemer te kunnen voltooien. Naast het feit dat je voor de verbouwing een goede voorbereiding moet hebben, zijn de gebruikte gereedschappen en hulpmiddelen uitermate belangrijk. Goed gereedschap is het halve werk wordt er wel eens gezegd en dat klopt ook. Je schiet met goede materialen veel beter op, doordat er geen tijd verloren hoeft te gaan omdat gereedschappen en hulpmiddelen niet goed werken. Hierbij enkele tips van gereedschappen en hulpmiddelen die onmisbaar zijn tijdens de verbouwing van je huis.

Inhoud gereedschapskist

Niet alleen de gereedschapskist is belangrijk om je kleine gereedschappen op te bergen, de inhoud is het belangrijkste. In een gereedschapskist zit het basismateriaal wat onmisbaar is bij verbouwingen en klussen in huis. In de gereedschapskist moet zitten: schroevendraaiers, hamer, combinatie- en waterpomp, duimstof, waterpas, ring- en steeksleutels, spijkers, schroeven, en moeren en bouten.

Een steiger

Wanneer je in je woonkamer boven je macht moet werken, zoals aan het plafond of hoog aan de wanden, dan is het verstandig om een kamersteiger te plaatsen. Op een steiger heb je een vaste ondergrond en hoef je je geen zorgen te maken dat een wiebelig trapje of ladder omvalt. Je werkt op een steiger veel sneller door op een comfortabele manier. Een steiger kun je zo hoog bouwen als je wilt en de steigerplanken zo lang en breed krijgen als nodig.

Haakse slijper

Vooral als je grotere sloopwerkzaamheden moet doen, zoals het weghalen van muurtjes, dan kun je niet zonder een haakse slijper. Door middel van een slijpschijf die op de haakse slijper is gemonteerd kun je heel gemakkelijk zagen door hout, steen en beton.

Klopboormachine

Een gewone (accu)boormachine kun je ook heel goed gebruiken bij een verbouwing, maar wil je gemakkelijker in baksteen of beton boren, dan heb je een hamerfunctie nodig. Deze functie is aanwezig op een klopboormachine. Tijdens het boren wordt er ook een klopbeweging uitgevoerd, zodat je dieper in het beton of de baksteen kunt boren. Voor zwaardere verbouwingen, waarbij ook de klopboormachine te licht is, moet je een boorhamer gebruiken.