Verbouwen

Verbouwen met de juiste kleding

Verbouwen in en om het huis vraagt om de juiste kleding. Je wilt natuurlijk niet jouw goede kleding onder de verf krijgen of gaten en scheuren in jouw kleding. Hoe zorg je voor de beste en meest veilige werkkleding? Wij lichten een aantal goede opties voor werkkleding verder toe. Ga aan de slag met de verbouwing en zorg voor gepaste kleding.

Werkschoenen

Veiligheid is erg belangrijk tijdens het verbouwen. Werkschoenen mogen daarom niet ontbreken tijdens het klussen. Deze schoenen hebben zolen met veel grip en zijn extra verstevigd aan de bovenkant. Op deze manier kun je veel problemen met jouw voeten voorkomen. Loop je op gympjes? Wanneer je dan per ongeluk op een spijker staat kan dat erg naar uitpakken. Laat je per ongeluk jouw hamer uit de hand vallen op jouw voet? Door de extra stevige bovenkant kunnen jouw voeten heel wat verduren.

Overall en oude kleding

De perfecte kledingoptie voor tijdens het verbouwen is een overall. Deze gooi je over jouw gewone kleding aan en jouw kleren blijven zo netjes en schoon. Overalls hebben vaak extra versteviging bij de knieën, dit is uitstekend voor wanneer je op de knieën klusjes aan het doen bent. Oude kleding is ook altijd aan te raden. Kleding waarbij het niet uitmaakt op er wat verfspatten opkomen of een scheur in komt.

Voor de veiligheid

Je kunt je veilig aankleden tijdens het verbouwen. Een helm is bijvoorbeeld noodzakelijk bij veel klussen die boven jouw hoofd gebeuren. Er hoeft maar iets naar beneden te vallen en jij bent goed beschermd. Handschoenen zijn ook echt aan aanrader tijdens het verbouwen. Voorkom splinters of blaren door warmte van elektrische apparaten. Een goede voorbereiding op het gebied van kleding kan veel narigheid voorkomen tijdens het verbouwen.

Zelf aan de slag met de verbouwing? Zorg voor goede kledingopties. Goede kleding kan jouw werk een stuk makkelijker maken. Zorg voor stevige werkschoenen voor extra veiligheid voor jouw voeten. Een overall houdt al jouw kleding netjes tijdens het werk. Een helm en handschoenen veel kleine problemen en ongelukken voorkomen. Het is aan te raden om goed voorbereid te werk te gaan, daar hoort de juiste werkkleding ook bij.