Woontrends

Extra kamer inrichten


Sommige mensen zitten in de positie dat zij een kamer in hun huis hebben die zij niet gebruiken. Deze kamer wordt dan vaak als rommelkamer gebruikt, een soort tweede zolder dus. Toch kan deze kamer praktisch ingericht worden.

 

Logeerkamer

Een logeerkamer komt altijd van pas. Iedereen maakt wel eens mee dat een gezellig avondje met vrienden of familie uitloopt op een nachtelijke aangelegenheid. Op dat soort avonden is het handig om voor je gasten snel en eenvoudig een slaapplek te kunnen regelen. Hiervoor is een logeerkamer de ideale oplossing. Als een bed te veel ruimte inneemt, dan biedt een slaapbank mogelijk uitkomst. Deze hoeven niet per se oncomfortabel of lelijk te zijn. Bewijs hiervoor zijn de slaapbanken van het merk Innovation; deze zijn niet alleen een lust voor het oog, maar bieden ook een uitstekend slaapcomfort voor uw gasten.

Studeerkamer

Een studeerkamer biedt uitkomst als je binnenshuis een plek nodig hebt waar je rustig kan werken. Dit is vooral een uitkomst als je thuis werkt of studeert. Zorg dat deze kamer een rustige uitstraling en een goede lichtvoorziening heeft. Hierdoor raak je minder snel afgeleid. Dit kan je bereiken door het gebruik van zachte kleuren, planten en goede lampen. Bespaar hierbij ook niet op een goede bureaustoel; langdurig in een verkeerde houding zitten is erg schadelijk voor je lichaam.

Hobbykamer

Iedereen heeft zo zijn hobby’s, of het nu gaat om stripboeken verzamelen, bier drinken of voetbal kijken, het inrichten van een hobbykamer is altijd een goed idee. Hierbij kan je denken aan het inrichten van een eigen mini-museum, kroegje of mancave met televisieschermen en een voetbaltafel. Dit zorgt voor dat extra beetje sfeer als je vrienden langskomen om samen jullie favoriete hobby te beoefenen. Bij het inrichten van een hobbykamer kan je dus alle kanten op afhankelijk van je hobby en eigen voorkeuren.