Tuinen

Eén van dé tuintrends van dit jaar: hoogteverschillen in de tuin

Heb je in je tuin een natuurlijk hoogteverschil dat je wilt overbruggen? Of wil je meer karakter geven aan je tuin door diverse niveaus aan te brengen? Werk dan met trappen en plateaus. Wij geven jou hier alvast een paar ideeën hoe je dit in je tuin kunt waarmaken.

Vanaf je huis naar beneden

Als je tuin achteraan lager is dan vooraan, lijkt je tuin veel groter. Een paar niveauverschillen doorheen de tuin geeft je tuin een rijkelijk karakter. Denk maar hoe kasteeltuinen er uitzien! Gebruik bijvoorbeeld betonbielzen om de boorden van de verschillende niveaus af te werken. Zo bekom je echte ‘terrassen’ die je tuin mooi indelen. Voor een groter ruimtegevoel zorg je ervoor dat je uitzicht naar achteren toe niet verstoord wordt door de beplanting.

Volg de lijn van het terrein

Heeft je tuin een andere helling dan hoog vooraan en laag achteraan? Geen nood. Volg dan de natuurlijke glooiing van het terrein. Met betonbalken creëer je trappen en kun je bloemperken afbakenen. Betonbielzen mogen ook rechtopstaand geplaatst worden om bijvoorbeeld een muurtje of hoge bloembakken te creëren. Heb je een tuin die aan de achter- of zijkanten erg naar boven loopt? Beplant deze bermen en leg er bijvoorbeeld een ‘trap naar nergens’ van bielzen in aan. Dit geeft een speels karakter en spreekt tot de verbeelding.

Betonbielzen voor elke tuin

Er bestaan heel wat uitvoeringen van betonbalken. Deze gaan van lichtgrijs tot strak antraciet en warm bruin. Op de site van Betondingen.nl bijvoorbeeld vind je al deze varianten. Er is voor elke stijl de gepaste betonbiels. Zowel voor strakke hedendaagse tuinen als voor klassieke rustieke tuinen vind je de perfecte betonbalken. Je kunt ze in verschillende lengtes verkrijgen, zodat je nog makkelijker werkt.

Laat je creativiteit de vrije loop

Heb je na de inrichting van je tuin nog wat bielzen over? Maak er dan nog andere leuke zaken mee. Denk bijvoorbeeld aan een vaste loungebank. Je stapelt een paar bielzen op elkaar, legt er leuke kussens in en je hebt een mooie tuinbank. Of maak zelf je barbecue met een paar betonbalken: helemaal niet moeilijk! Als je dezelfde bielzen gebruikt als voor je hoogteverschillen, sluiten deze elementen meteen ook volledig bij jouw tuin aan