Verbouwen

Wanneer is het tijd voor het vervangen van bitumen dakbedekking?


Vrijwel alle soorten dakbedekking hebben vandaag de dag een lange levensduur. Dit houdt overigens nog niet in dat u helemaal nooit om hoeft te kijken naar uw dakbedekking. Toch zijn er maar weinig mensen die regelmatig een blik werpen on de conditie van hun dak. Het is echter wel verstandig om dit te doen. Een klein beetje schade kan namelijk al een lekkage tot gevolg hebben. Indien het dak zo slecht onderhouden is, is onderhoud noodzakelijk. Maar wanneer is het eigenlijk tijd om bitumen dakbedekking te vervangen?

Veel schade

Bij kleine schade kan bitumen dakbedekking meestal nog wel gerepareerd worden, maar dat is niet het geval wanneer uw dak grote schade heeft opgelopen. Grote schade repareren is namelijk geen makkelijke opgave en vaak ook nog eens behoorlijk prijzig. Het is dan ook verstandiger om uw bitumen dakbedekking te vervangen wanneer u te maken heeft met grote schade.

Terugkerende schade

Is uw bitumen dakbedekking al meerdere malen gerepareerd maar duiken er nog steeds vaak lekkages op? Dan doet u er goed aan de bitumen dabbedekking te vervangen. Bij terugkerende problemen is de dakbedekking waarschijnlijk ‘op’ en versleten. U kunt in dat geval telkens uw bitumen dakbedekking laten repareren, maar dit wordt zo een stuk duurder dan wanneer u de dakbedekking vervangt door nieuwe.

Dakdekker bitumen dakbedekking laten vervangen

Kiest u ervoor om uw bitumen dakbedekking te vervangen? Laat dit dan doen door een professionele dakdekker. Dit kost u weliswaar wat geld, maar u weet zo wel zeker dat de nieuwe bitumen dakbedekking op de juiste wijze vervangen wordt. Bij veel mensen die zelf hun dakbedekking gaan vervangen, duikt na verloop van tijd een lekkage op. Dit is gewoonweg het gevolg van weinig of geen ervaring met het vervangen van bitumen dakbedekking. Heeft u hier geen ervaring mee? Schakel dan gewoon een dakdekker in om dit klusje voor u op te knappen.