Lekker wonen

Posters in huis als versiering

Zelf een poster maken, hoe doe je dat?

Ben je goed in fotograferen of heb je altijd al een poster willen maken van je lievelingsfoto? Dan kun je er voor kiezen om zelf online een poster te maken. Je kunt posters maken in full-color of in zwart-wit.

Poster ontwerpen voor in huis of zakelijk

Een mooie poster trekt aandacht. Als je zelf een foto hebt die je graag op zeer groot formaat aan de muur zou willen hebben, is daar nu een oplossing voor. Je kunt een foto of plaatje uploaden en er een poster van laten drukken. Denk bijvoorbeeld aan een persoonlijke poster van je kinderen of kleinkinderen, of familieportretten op posterformaat. Je kunt in dat geval kiezen voor slechts 1 kleine poster of juist een poster op zeer groot formaat. Als je een ingewikkeld reclameontwerp nodig hebt, is het verstandig de poster op klein formaat eerst helemaal te ontwerpen of te laten ontwerpen, en daarna is de poster geschikt om te uploaden naar een website waar je posters kunt maken.

Zakelijke posters laten bedrukken?

Je kunt ook meerdere posters laten drukken, zelfs tot 5000 stuks tegelijk. Dit is voor zakelijke doeleinden erg interessant. Je kunt dus eenmalig 1 poster laten drukken voor op je bedrijf, maar ook een stapel posters in een kleine of grote oplage. Je hoeft tegenwoordig in elk geval niet meer naar een drukkerij om reclameposters te laten drukken. Drukwerk is prijzig terwijl je het voor een veel lager bedrag zelf kunt regelen. Op deze manier kun je posters verspreiden zonder dat er een reclamebureau bij nodig is.

Zelf een poster maken, is dat moeilijk?

Zelf een poster maken is niet moeilijk. Je kiest online het formaat poster wat je graag wilt bestellen en je upload vervolgens de afbeelding die je als poster afgedrukt wilt hebben. Je kiest online ook op welk materiaal je een poster afgedrukt wilt hebben, en of je posters in kleur of in zwart-wit bestellen wilt. Je kunt ook uit verschillende soorten papier een keuze maken, en of de afbeelding (met of zonder tekst) mat of glanzend moet worden afgedrukt. Ook kun je uit meerdere materialen kiezen. Outdoor posters zijn bijvoorbeeld geschikt is als tuinposter, maar je kunt ook bouwborden, spandoeken, gevelbanieren, sandwichborden of tegelstickers bestellen. Als je posters wilt laten bedrukken is er zeer veel mogelijk. Het is de moeite waard om je er eens in te verdiepen als je zelf posters wilt gaan maken.