Woontrends

Wat hang je aan de muur?

Je hebt je interieur helemaal samengesteld, de juiste meubels en accessoires, maar er ontbreekt iets. De muren zijn nog leeg en daar moeten we verandering in brengen. Zonder iets aan de muren voelt een kamer sneller leeg en koel aan. Bovendien is dit vaak hetgeen dat je als eerste opvalt in een interieur, of het nu in de gang, de woonkamer of de slaapkamer is. Zo kan je er een echte blikvanger van maken of gewoonweg de ruimte mee aankleden. Wij geven je hieronder enkele tips over wat je nu precies allemaal aan de muur kan hangen. 

Kunst aan de muur

Een van de meest voor de hand liggende opties voor aan jouw muur is kunst. Kunstwerken zijn een leuk element om de muren op te vullen. Of het nu gaat over een mooi groot schilderij, allemaal verschillende kleinere schilderijen, een sculptuur, of een andere design stuk. Met kunst kan je niet veel verkeerd doen. Wil je je woning opfleuren? Kies dan voor een kunstwerk met vrolijke kleuren. Hou je het liever neutraal? Kijk dan voor een kunstwerk in een witte of beige kleur. 

Kasten op maat

Misschien heb je wel én lege muren én te weinig opbergruimte? Dan hebben wij de ideale oplossing voor jou, namelijk een kast op maat. Een kast op maat maak je zo breed of zo smal als je zelf wilt. Je kiest of de kast open is of dicht, met lades of zonder. En bovendien kan je de hoogte zelf kiezen. Kies je voor een zwevende kast? Dan creëer je onbewust een ruimtelijk gevoel. Weg lege muur, hallo op maat gemaakte kast!

Verlichting 

Je kan de muur een gezellig effect geven door middel van verlichting. Met de juiste verlichting kan je een volledig ander gevoel meegeven. Kies je voor 2 verschillende lichten die je ophangt aan de muur? Een mooi licht in het midden van de muur? Met een warm licht straal je een gezellig gevoel uit. Kies je voor een koud licht? Dit oogt modern en strak. 

Spiegels 

Een andere mogelijkheid voor wanddecoratie is een spiegel. Een spiegel is vooral mooi in een kleine ruimte. Doordat er delen van de kamer weerspiegelen lijkt de ruimte optisch groter. Dus heb jij een kleine ruimte, kies dan voor een spiegel. Spiegels heb je tegenwoordig in verschillende vormen en stijlen, van design tot klassiek. Je kan ook meerdere spiegels combineren, zo creëer je een extra origineel effect. 

Nog niet helemaal overtuigd van onze tips? 

Dan kan je ook opteren om je muur bijvoorbeeld een leuke kleur te geven of voor een behang te kiezen. Maar met elementen aan je muur te hangen kom je al een heel eind. Dus fleur je kale muur op met kunst, verlichting, spiegels of kast en je hebt er direct een eyecatcher bij in jouw woning.