blog

Verschillende soorten badkamerverlichting


Je badkamer verlichten is natuurlijk enorm belangrijk; het bepaald de sfeer en de uitstraling van de badkamer. Maar voor wat voor soort verlichting kies je dan? Wij hebben de verschillende soort verlichting voor je op een rijtje gezet! 

Inbouwspots

Inbouwspots zien we vaak terug in badkamers, dit komt omdat deze egaal licht verspreiden en daarnaast ook zeer sfeervol zijn. Het voordeel van inbouwspots is dat deze in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn, hierdoor is er voor ieder wat wils. Naast dat inbouwspots geschikt zijn voor het plafond kunnen deze ook verwerkt worden in een van de meubels.

Wandlamp

Zoals de naam het al zegt, deze soort lamp wordt aan de muur bevestigd. Voor een badkamer klinkt dit misschien niet logisch, maar deze zijn bijvoorbeeld goed te gebruiken voor boven een spiegel. Zo is de spiegel altijd goed verlicht. Ook zijn er wandlampen met een lampenkap, deze lampenkap is dan niet van stof maar van bijvoorbeeld glas en zorgen voor veel sfeer in de badkamer.

Plafondlamp 

De plafondlamp is een van de meest gebruikte soorten verlichting; de lamp hangt nooit in de weg. De plafondlamp hangt direct tegen het plafond aan, hierdoor komt deze dus nooit te laag te hangen. Vaak zijn deze lampen vooral simpel en praktisch, naast dat deze niet in de weghangen, geven ze ook voldoende licht voor de gehele badkamer. Mocht je wel voor praktisch willen gaan maar niet voor simpel, er komen ook steeds meer plafondlampen die aan de nieuwste trends voldoen. 

LED strips

LED strips zorgen voor een bijzonder lichteffect in de badkamer. Deze verlichting wordt namelijk vaak gebruikt om het lijnenspel, die door de tegels ontstaat, te benadrukken. Naast dat LED strips voor sfeer in de badkamer zorgen, zijn ze ook geschikt om de badkamer te verlichten. Hoe pas je dit dan toe? Je kan de LED strips bijvoorbeeld in een koof of tussen de tegels plaatsen. 

Spiegelverlichting

Naast dat je een wandlamp bij je spiegel kan plaatsen zodat deze verlicht wordt, is het ook mogelijk om te kiezen voor een spiegel met verlichting. Bij deze spiegels zit het licht in de spiegel geïntegreerd, hierdoor ben je geen ruimte kwijt aan verlichting, maar is je spiegel wel altijd verlicht. Er zijn zelfs spiegels met verlichting die ook verwarmd zijn. Dan heb je nooit meer last van een beslagen spiegel!

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Of ben je op zoek naar badkamerinspiratie? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen we bij Sani4all altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jou droombadkamer!