Woontrends

Warmte creëren in een industrieel interieur? Kies voor hout


Een industriële woonstijl zorgt voor stoere en robuuste uitstraling. Een probleem waar veel interieur liefhebbers tegenaan lopen bij deze stijl, is de koele uitstraling. Door het gebruik van industriële materialen, kan de stijl wat kil aanvoelen. Ben jij wel fan van deze stijl, maar wil je ook warmte in huis? Kies voor hout! In dit artikel lees je hoe je hout kunt combineren met jouw industriële woonstijl voor een warme en aangename sfeer in huis. Lees gauw verder voor inspiratie voor industriële interieurs.

Houten vloeren

Je geeft jouw industriële stijl direct een warmer tintje, door deze te combineren met een houten vloer. Wanneer je een vloer van beton, steen of tapijt hebt, kan dit direct een kille kantoor uitstraling hebben. Door een echt houten vloer te laten leggen, combineer je het stoere met het natuurlijke van hout. Kies het liefst voor een ruwe houten vloer met reliëf, dit matcht perfect bij deze stoere stijl.

Houten kisten

Het is kenmerkend voor een industriële stijl dat er harde en robuuste materialen worden gebruikt, die je in een industrie zou tegenkomen. Hierdoor zie je vaker metaal en beton dan hout bij deze woonstijl. Toch kan hout perfect bijdragen aan een industriële sfeer. Houten kisten maken jouw interieur helemaal af. Je kunt bijvoorbeeld een kast van houten kisten creëren, voor een unieke twist aan jouw industriële interieur.

Houten luiken

Gordijnen van stof passen niet bij een industriële stijl. Wil jij toch jouw ramen kunnen bedekken? Dan zijn houten luiken de perfecte optie. Het is een unieke toevoeging aan iedere woning. Het geeft jouw woonkamer direct extra sfeer.

Inspiratie opdoen

Wil je meer weten over hoe je hout en houten meubelen kunt combineren met jouw industriële woonstijl? Geef jouw woonkamer direct een warme sfeer door hout toe te voegen aan jouw stijl. Voor inspiratie en tips kun je altijd even een kijkje nemen op Station7.nl. Station7.nl biedt unieke inspiratie voor industriële interieurs. Hier zie je precies hoe je hout kunt combineren met een stoere industriële stijl.

Een industriële woonstijl hoeft helemaal niet kil en koeltjes te zijn. Door gebruik te maken van hout als natuurlijk materiaal, geef je jouw woonstijl extra sfeer en warmte. Kies bijvoorbeeld voor een ruwe houten vloer, houten kisten of luiken van hout voor een unieke woonstijl.