Lekker wonen

Elektrische vloerverwarming, voor duurzaamheid


Ben jij op zoek naar een manier om het huis duurzamer te maken en baal je nog van de hoge kosten die je maakt met je verwarming? Dan heb je wellicht al eens gelezen over de duurzaamheid van vloerverwarming. dankzij de gelijke verdeling van warmte in de vloer, zijn ruimtes sneller warm en kan deze warmte ook gemakkelijker behouden worden. Dit resulteert dan ook in een goede duurzaamheid. Een nadeel is echter dat je met normale vloerverwarming veel geld kwijt bent bij de aanschaf en dat je alsnog afhankelijk bent van gas. Een ideale oplossing in dit geval is dan ook elektrische vloerverwarming. In dit artikel vind je alle nodige informatie over dit duurzame systeem en wat de mogelijkheden zijn.

Elektrisch in plaats van traditioneel

Vaak vragen mensen zich af wat elektrische verwarming nou duurzamer maakt dan de traditionele vorm van vloerverwarming. Het antwoord zit in de controle die een elektrische vloerverwarming je geeft. Bij een traditioneel nat systeem of droog systeem heb je namelijk te maken met echte verwarmingsbuizen onder de grond. Deze zijn niet apart aan te sturen en zijn dus aan of uit. Daardoor worden ook ruimtes die je misschien niet perse de hele dag bezoekt ook warm gehouden, voor niets. Bij elektrische systemen is dit niet het geval. je kunt deze gemakkelijk per ruimte besturen en sommige systemen zijn zelfs te koppelen aan apps. Zo kun je het huis bijvoorbeeld opdracht geven om de elektrische verwarming pas aan te zetten zodra jij een paar kilometer van het huis verwijderd bent. 

Op die manier bespaar je een hoop loze energie

Een elektrisch systeem is vele malen gemakkelijker aan te leggen dan een traditioneel systeem. Dit komt doordat een elektrisch systeem bestaat uit dunne matjes of foliesystemen die maximaal 3cm dik zijn. Hierdoor heb je veel minder ruimte onder de vloer nodig en kan praktisch elke ruimte in het huis worden voorzien van een dergelijke verwarming. Bij het traditionele systeem heb je vaak te maken me teen ruimte van maximaal 20 cm. Dat maakt elektrische vloerverwarming dan ook geschikt voor elke woning, ook als je er zelf al uitgebreid woont, natuurlijk zal wel altijd de bestaande vloer los moeten komen om de elektrische verwarming aan te kunnen sluiten.

Wat elektrische vloerverwarming duurzaam maakt

Wanneer je kiest voor een elektrische vloerverwarming kies je voor een systeem dat zeer efficiënt werkt, gemakkelijk per ruimte kan worden aangestuurd en zonder problemen een ruimte verwarmt. De cv ketel wordt overbodig en de warmte in je huis wordt beter behouden. Vaak vinden mensen het te duur om over te stappen op elektriciteit en in die gevallen kan het dan ook een zeer duurzame zet zijn om gebruik te gaan maken van eigen zonnepanelen. Op die manier ben je het huis aan het verwarmen met de kracht van de natuur. Deze gratis natuurlijke energie en verwarming resulteert dan ook in een zeer hoge rendabiliteit. Hiermee verdien je de investering in een elektrische vloerverwarming en zonnepanelen dan ook snel weer terug.
Kijk voor elektrische vloerverwarming (infrarood vloerverwarming) op Vloer&Raamdecor.nl.