Lekker wonen

Zo krijg je een wit houten vloer in je slaapkamer


Misschien ben je net verhuisd en moet je je slaapkamer nog decoreren. Of misschien is je slaapkamer gewoon toe aan vernieuwing. Heb je al eens nagedacht aan een wit houten vloer? Het geeft een geweldig effect in je slaapkamer. Lees verder en ontdek hoe je de perfecte witte houten vloer in je ruimte krijgt.

Het effect van wit in je slaapkamer

De kleur van je slaapkamer is enorm belangrijk. Als je kiest voor veel wit in je slaapkamer, creëer je een plek waar je volledig tot rust kan komen. Een wit houten vloer draagt hier perfect aan bij. En een ander voordeel is dat lichte kleuren nooit uit de mode raken! 

Ga aan de slag met verf op je huidige houten vloer

Heb je momenteel al een houten vloer in je slaapkamer liggen? Het scheelt je een hoop rommel, als je met witte verf op je vloer aan de slag gaat. Je hoeft je huidige houten vloer dan niet eerst te verwijderen. Maar als je aan de slag gaat, moet je wel een juiste werkwijze hanteren. Het is natuurlijk zonde, als je niet het gewenste resultaat krijgt. 

Zo verf je je vloer wit

De eerste stap is dat je moet zorgen dat je slaapkamer volledig leeg is. Haal ook gordijnen weg, zodat deze niet vies worden. Vervolgens maak je de vloer volledig schoon met een stofzuiger en een dwijl. Daarna ontvet je de vloer met een ontvetmiddel. Daarna moet je de vloer nog een keer dwijlen. Gebruik nu echter alleen warm water. Vervolgens begin je met het schuren van de houten vloer. Hiervoor kan je het beste een professionele machine gebruiken. Nu maak je de vloer weer goed schoon, ga je nog een keer dwijlen en ontvet je de vloer opnieuw. Zorg vervolgens dat de vloer goed droogt. Daarna kan je beginnen met het primen van de vloer. Dit is belangrijk voor een goede dekking van de laklaag. Let op dat je de primer een aantal uren laat drogen. Als je wil, kan je na het primen de vloer nog eens licht schuren. Hierdoor zal je laklaag beter hechten. Als je gaat beginnen met de witte laklaag, zorg dan dat je een nieuwe set kwasten gebruikt. Verf je vloer ermee wit en laat de vloer vervolgens goed drogen. Voor het beste resultaat, breng je een tweede laklaag aan. Laat de verf weer goed drogen en klaar ben je al! Het is aan te raden dat je een week lang geen meubels of scherpe items op de vloer plaatst. Zo kan je vloer goed uitharden en blijft de wit houten vloer het langste mooi.

Kant en klare witte houten vloer

Heb je geen zin om zelf met witte verf aan de gang te gaan op je huidige houten vloer? Of heb je momenteel geen houten vloer in je slaapkamer liggen? Natuurlijk kan je ook een witte houten vloer kopen. Ga naar je lokale bouwmarkt en laat je informeren over de mogelijkheden.