blog

Waarom je je keuken zou moeten wrappen


Je hebt je keuken al jarenlang of je hebt net een nieuwe woning gekocht die je wilt renoveren maar aangezien een nieuwe keuken zoveel kost, heb je nog niet het budget gevonden om een nieuwe keuken te plaatsen. Herken je je hierin? Net zoals bij veel mensen is de keuken dé plaats van het huis waar naast de woonkamer het meeste tijd wordt doorgebracht. Een lekker wijntje drinken, samen koken met je partner of vrienden, je kinderen die naast je knutselen of mee willen helpen tijdens het koken. Veel mooie momenten gebeuren in deze ruimte, waardoor het één van de meest belangrijke ruimtes is in je huis. Echter, aangezien het budget om een nieuwe keuken te kopen bij veel mensen ontbreekt door de hoge keuken kosten momenteel, wordt de droom van een nieuwe keuken snel opzij gezet. Gelukkig bestaat hier een goedkope en eenvoudige oplossing voor om je keuken toch die upgrade te geven die het nodig heeft, namelijk je keuken wrappen.

Nieuwe keuken met weinig geld

Waarschijnlijk heb je zoals veel andere mensen nog nooit gehoord van dit concept, keuken wrappen. Wel, gelukkig ben je hiervoor het juiste artikel aan het lezen om je op weg te helpen naar een geüpgrade keuken voor weinig geld of moeite. Het concept is eenvoudig, over alle kasten en hoeken van je keuken doe je een folie naar eigen keuze,die past bij je persoonlijke smaak en interieur, waardoor je keuken er als nieuw uitziet. Zelfs indien je kleine vlekjes, krasjes of oneffenheden hebt op je keukenoppervlak, kan je folie er makkelijk over om zo deze weg te werken zonder moeite. Als je toch een grotere barst of bluts heb in je keukenoppervlak, is het beter om eerst met wat plamuur het op te vullen en daarna de folie erover te plaatsen om het mooiste effen effect te creëren. Hiernaast, zorg je ervoor dat je keuken nog kwaliteitsvol is en jaren meegaat zodat je optimaal lang kan genieten van je nieuwe keuken. Na het wrappen van je keuken, krijgt je keuken die nieuwe uitstraling die het nodig had en wordt je keuken opnieuw dé plek van je huis waar je samen met anderen volop wilt genieten van koken en gezellig samen tafelen.

Een upgrade voor je ramen

Nu we het over keuken wrappen gehad hebben en de vele voordelen die hiermee gepaard gaan, is het moeilijk om raamfolie niet te vermelden. Ramen kan je makkelijk proper maken en er als nieuw laten doen uitzien, maar het gebrek aan privacy loert altijd om de hoek. Zeker wanneer je in een wijk woont waar de huizen op elkaar geplakt staan, is het soms moeilijk om je privacy terug te winnen in je eigen huis. Gelukkig bestaat hier ook een makkelijke en goedkope oplossing voor, namelijk raamfolie. Deze folie is ongeveer hetzelfde als de keuken wrapping folie maar is meestal doorzichtig. Raamfolie wordt veel gebruikt bij voordeuren om zo binnenkijkers te vermijden maar toch licht door te laten. Ook bij badkamers is dit een zeer populaire gewoonte omdat je natuurlijk wilt vermijden dat je buren of anderen je per ongeluk naakt zien. Indien je een raam hebt in volle zon, kan het handig zijn om zonwerende folie op je ramen te plakken. Dit zorgt ervoor dat de zon teruggekaatst wordt en zo de warmte niet in je ruimte geraakt en zo minder afkoeling nodig is en dus ook minder energie. Wat nog veel de gewoonte is, is je eigen persoonlijke raamfolie te ontwerpen. Zo creëren veel mensen hun eigen voordeur raamfolie met naam en huisnummer op om zo een persoonlijke maar toch privacy touch te geven aan hun huis zonder in te boeten op design of kosten. Niet enkel particulieren maar ook veel bedrijven gebruiken raamfolie om bureaus en vergaderruimtes van elkaar te scheiden zonder in te boeten op lichtinval. Raamfolie is dus zeer veelzijdig, zodat voor iedereen er een perfecte keuze bestaat.