Lekker wonen

3 tips voor een goede lente opruim/schoonmaak! 


Ben jij de laatste tijd uitgekeken op jouw woonkamer en begint het te kriebelen om het huis goed onder handen te nemen en even helemaal uit te pluizen? Een typisch voorbeeld van een lenteschoonmaak! Een veelvoorkomend begrip bij Nederlanders; zodra het weer lekkerder wordt, verlangd ons volk naar een opgeruimd huis en zullen ze dit ook snel uitvoeren. Voor sommige is het voldoende om de stapels papieren en spulletjes op te ruimen, andere gaan liever all the way. Wij geven je een aantal handige tips voor een volledige en efficiënte lenteschoonmaak! 

Less is more

Ben je toe aan rust, reinheid en regelmaat? Jouw lenteschoonmaak kan hierbij helpen! Als je meer rust in je hoofd wil creëren en daarom jouw huis even flink op de schop wil nemen, dan hebben wij een fantastische tip: less is more. Haal de fotolijstjes weg en bekijk welke je wel en niet wil laten staan. Heb je een vensterbank vol beeldjes? Neem dan een aantal weg en verplaats die bijvoorbeeld naar de slaapkamer; het hoeft niet allemaal in de woonkamer te staan om op te vallen! Meer rust in de woonkamer kan je ook creëren door rustige schilderijen op te hangen en hierin het een en ander te veranderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een rustig glasschilderij (via glazenschilderijen.nl vind je bijvoorbeeld een rustig glasschilderij vrouw goud). 

Kleurtje op de muur? 

It’s all about the colours! Wist je dat de kleur op de muren in jouw woonkamer een hoop bepaald voor de uitstraling van jouw woning? Breng je een witte kleur aan op de muren, dan creëer je optisch meer ruimte. Ben je toch liever van een kleurtje op de muren maar zoek je wel naar rust in jouw woning? Ga dan voor een lichte tint, zoals bijvoorbeeld beige of een pasteltint! Wanneer je juist voor een donkere kleur wil kiezen, vergeet dan niet dat de ruimte daardoor kleiner kan gaan lijken waardoor de woning voller lijkt! (Less is more komt in dit geval dan ook goed uit!) 

Stijlen met huis tuin en keuken producten

Ben je op zoek naar een andere stijl in je huis? Wil je juist een moderne look creëren terwijl de stijl nu meer retro is, of juist andersom? Gelukkig heb je voor het veranderen van een nieuwe woonstijl niet veel nodig, en is dit zelfs makkelijk te regelen met kleine producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanschaf van een aantal mooie kamerplanten; geeft een hele andere sfeer aan de woonkamer!