Slaapkamer

Slapen in een hoog laag bed


Een hoog laag bed is een verstelbaar bed dat risico’s zoals uit bed vallen tijdens het in- en uit bed stappen helpt voorkomen. Wanneer je moeite hebt met het uit bed komen of juist in bed komen kan een verstelbaar bed erg prettig zijn. Wanneer je thuis zorg ontvangt is een hoog laag bed dan ook een echte must. Het maakt het werk van de mantelzorger of zorgverlener stukken gemakkelijker en uiteraard minder zwaar. We vertellen je graag meer over slapen in een hoog laag bed:

Waar is een hoog laag bed voor

Een hoog laag bed zorgt ervoor dat je gemakkelijk in en uit bed kunt komen. Het voorkomt ook ongelukken zoals het vallen uit bed. Maar ook wanneer je zorg ontvangt moet de zorgverlener op een goede werkhoogte zijn werk kunnen doen. Wanneer je het bed op de laagste stand is de kans op letsel door vallen een stuk kleiner wanneer je geregeld in je slaap uit bed valt. Uiteraard kan hiervoor ook een bedrek geplaatst worden voor extra veiligheid.

De werking van een hoog laag bed

Een hoog laag bed van Bedder is in hoogte verstelbaar. Dit gaat elektrisch met een afstandsbediening. Op deze manier kan de hoogte van het bed simpel aangepast worden. Het in en uit bed stappen wordt hierdoor een stuk gemakkelijker. Ook worden de matrassen van een hoog laag bed van Bedder op maat gemaakt. Dit wil zeggen dat het matras zo gemaakt wordt op de behoeften van je lichaam. Hierdoor zal je nachtrust een stuk bevorderen. Wanneer je gaat slapen is het verstandig om het bed op de laagste stand te zetten, letsel door vallen wordt hierdoor beperkt. Wil je uit bed? Dan zet je het bed op de hoogte waar jij goed bij uit bed kunt stappen. Wanneer je zorg ontvangt werk het precies zo, het bed kan door de zorgverlener op een prettige werkhoogte geplaatst worden.

Een hoog laag bed naar wens samenstellen doe je zo:

Een hoog laag bed stel je naar wens samen bij Bedder. Een hoog laag bed kan in diverse afmetingen gemaakt worden en ook kun je kiezen uit verschillende opties zoals:

  • Borstwering
  • Papegaai
  • Luxe uitvoering
  • Een bedhek
  • Elektrisch verstelbaar met afstandsbediening
  • Verrijdbaar
  • Deelbaar

Vergoeding van een hoog laag bed door de zorgverzekering

Alle bedden van Bedder zijn gecertificeerd als een zorgbed. Een zorgbed valt onder zorghulpmiddelen. Bij zorgverzekeraars worden zorghulpmiddelen gedeeltelijk of geheel vergoed vanuit de verzekering. Afhankelijk hoe je verzeker bent krijg je hier dan ook een vergoeding voor. Neem hiervoor contact met je zorgverzekeraar op, het is zonde om geld mis te lopen.