Lekker wonen

Waarom elke kinderkamer een speelbed nodig heeft


De kinderkamer is zowat de leukste kamer in huis. Hier kan jouw zoon of dochter immers lekker ravotten wanneer het buiten slecht weer is. Ze kunnen er knutselen, tekenen, gezelschapspelletjes spelen, boeken lezen en veel meer. Verveling is een woord dat men hier niet kent.

Een kinderkamer wordt nog leuker met een speelbed. Deze bedden – meestal hoogslapers – werden aangekleed volgens een bepaald thema. Die thema’s kunnen erg divers zijn: ridders, prinsessen, cowboys, ruimtevaarders, enz. Dat stimuleert de fantasie van kinderen tijdens allerlei spelletjes.

Speelbedden voor meisjes

Een themabed voor meisjes ziet er altijd heel elegant uit. Vaak hebben ze een bijpassend muskietennet of is het een compleet hemelbed. Zo voelen kleine meisjes zich helemaal een prinses. Qua kleuren komen voornamelijk wit, roze en paars terug.

Speelbedden voor jongens

Doorgaans is er meer keuze voor jongens. Er zijn bijvoorbeeld themabedden in de vorm van een kasteel, een boomhut of een raket. Ook de klassieke kinderbedden die op een racewagen lijken, blijven erg populair. Kortom: er is voor elk wat wils.

Alle leeftijden

Dit type bedden is er voor kinderen van alle leeftijden. Zowel voor kleuters als tieners is er een overvloed aan keuze. Er zijn zelfs speciale modellen die meegroeien met jouw kleine spruit. Deze aanpasbare bedden zijn zeker interessant voor ouders die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke oplossing om de kinderkamer in te richten.

Vergeet de accessoires niet

Het verhaal wordt pas echt compleet wanneer je deze kinderkamers combineert met speelse accessoires. Een boomhut-bed kan je bijvoorbeeld combineren met bloemenkussens of een slinger met bladeren. Zo creëer je een echte jungle sfeer. De meeste fabrikanten van speelbedden bieden trouwens decoratiestukken aan die in de collectie passen.