Woontrends

Hippe spiegels

Spiegels in hippe vormen en kleuren

Als je je huis inricht, kom je al uiteindelijk ook uit bij de keuze van je spiegels. De klassieke en traditionele stijl was reeds ruim bedacht als het om spiegels ging. Houten en barokke lijsten zijn er in overvloed. De strakke woningen zijn ook snel van rechtlijnige spiegels voorzien. Maar wil je eens wat anders, iets geks, iets trendy of iets buiten het gewone, dan wordt het moeilijker. Toch vind je, mits wat zoeken, heel wat leuke en hippe spiegels. Zo vind je bijvoorbeeld op de webshop van Sweetlivingshop.nl heel wat bijzondere spiegels in diverse ontwerpen en uitvoeringen.wandspiegel

Een spiegel in elke kamer

Spiegels zijn niet weg te denken in onze huizen. Men mag gerust stellen dat bijna in elke kamer een spiegel welkom is. ‘s Ochtends maak je je op voor de spiegel in de badkamer. Je kleedt je aan voor een grote spiegel in je slaapkamer. Voordat je het huis verlaat, kijk je nog even in de spiegel in de gang of hall. In de woonkamer kan een grote spiegel dienen om het ruimtegevoel te vergroten. In het toilet hangt er vaak een spiegeltje boven het wasbakje. Dat is ook de reden waarom producenten voor elke kamer diverse spiegels ontwerpen.

Een spiegel voor elke stijl

Voor industriële stijl ga je best voor hout of metaal en mag de spiegel best heel groot zijn. Een jaren ’70 vintage interieur houdt van strakke lijnen. Een ultramodern huis kan makkelijk aangekleed worden met grote spiegels zonder veel franjes. En zo kun je nog een tijdje doorgaan. Het is echter niet zo eenvoudig om zomaar te zeggen welke spiegel bij welke stijl past. Dit hangt natuurlijk af van je eigen smaak en inzicht. Soms kan een spiegel in een totaal andere stijl dan de woning een ware eyecatcher zijn, en juist daardoor heel aantrekkelijk. Waarom zou een barokke spiegel niet passen in een ultramoderne kamer? Of denk aan een zware ruwe houten lijst tegen een strakke witte muur. Laat gerust je hart spreken en ga eens voor het ongewone.