Tuinen

Waar moet je op letten als je een zwembad voor in de tuin koopt?


Het is weer zomer en dat betekent hoge temperaturen en lange avonden. De ideale combinatie om van te genieten in een zwembad in de tuin. Tegenwoordig zijn de opties daarvoor echter legio en de prijzen zijn de afgelopen jaren enorm gedaald. Zo kun je kiezen uit opblaasbad, een zwembad met frame, een opblaasbaar bubbelbad, etc. Hoe kies je nu voor jou het juiste zwembad?

Breng al je wensen in kaart

Allereerst moet je goed kijken naar je wensen. Met hoeveel mensen ga je bijvoorbeeld het zwembad in. Is het antwoord alleen jij en je partner, dan hoef je natuurlijk niet te kiezen voor een zwembad waar 8.000 liter water in moet. Ga je er echter maar met 2 personen in en heb je behoefte aan veel bewegingsruimte, dan moet je juist wel voor een groter bad kiezen. Bedenk echter wel dat dit ook meer onderhoud vergt, om bijvoorbeeld de kwaliteit van het water goed te houden.

Meet de ruimte waar het zwembad komt te staan

Uiteraard is het ook belangrijk om rekening te houden met de grootte van je tuin. Meet daarom van te voren het stuk in je tuin op, waar je het zwembad wil gaan plaatsen. Zo weet je naar welke afmetingen je op zoek kunt gaan.  De meest populaire opzetzwembaden hebben een afmeting van ongeveer 3 bij 2 meter. 

Kinderen of volwassenen?

Er zijn dus meerdere soorten zwembaden om uit te kiezen. Is het zwembad vooral geschikt voor kinderen, dan maak je uiteraard een andere keuze dan wanneer je een bad voor alleen volwassenen zoekt. Voor alleen kinderen is een simpel opblaasbadje of een speelbadje een juiste keuze. Voor volwassenen is het juist beter om te kiezen voor een opzetzwembad of misschien zelfs wel een jacuzzi. Ook wanneer je zowel met kinderen als met volwassenen in het bad wilt passen, raden we aan om voor een iets groter bad te gaan. 

Zwembad met filterpomp

Kies je voor een wat groter zwembad, dan zul je deze automatisch wat langer moeten laten staan, omdat je anders telkens het water moet verversen. Kies in dat geval dan ook voor een zwembad met filterpomp. Deze filtert het water waardoor het ongewenste vuil eruit wordt gehaald. Een opzetzwembad met filterpomp is dan de beste keuze. Vaak wordt de filterpomp al geleverd bij het zwembad, en soms dien je deze los bij te bestellen. Let hier dus goed op!