blog

Alle benodigdheden voor jouw thuisgym!


Steeds meer mensen sporten thuis. Dat blijven ze doen, ook nu ze wel weer naar de sportschool mogen. Sommigen kiezen voor een combinatie van thuisgym en sportschool. Een thuisgym biedt best wat voordelen. Mara wat heb je eigenlijk nodig als je ook een thuisgym in wilt richten?

Breidt de ruimte steeds verder uit

Je kunt thuis trainen wanneer je wilt, hoeft niet op iemand te wachten en draait de muziek die jij wilt. Het zijn zomaar wat voordelen van een thuisgym, waarin je dus sport wanneer jij wilt en ook hoe vaak je wilt. Een thuisgym inrichten hoeft overigens niet in één keer. Je kunt er ook voor kiezen om de ruimte steeds verder uit te breiden.

Heb je de ruimte?

Belangrijkste is, als je een thuisgym wilt, je daar ook de ruimte voor hebt. Dat kan een kelder zijn, een garage of gewoon een leegstaande slaapkamer. Met alleen een ruimte ben je er niet. Belangrijk is uiteraard de aanschaf van krachtapparatuur. Kies daarbij voor kwaliteit. Dat verdien je op termijn terug. Kies je voor een slaapkamer, zorg dan wel voor voldoende isolatie. De buren hoeven je apparatuur niet steeds te horen en ook de muziek niet die je tijdens het sporten beluistert.

Olympische halterstang

Wat betreft de apparatuur kun je natuurlijk alle kanten op. Welke apparatuur je koopt is sterk afhankelijk ook van de ruimte die je hebt en het budget. Richt jij je vooral op krachttraining, koop dan altijd in elk geval een Olympische halterstang, bij voorkeur met een diameter van 50 millimeter. Kies daarbij voor gelagerde sleeves die over een karteling beschikken. Die zorgen voor de beste grip namelijk.

Dumbbells van gietijzer of van massief rubber

Koop ook altijd twee kleinere halterstangen. Met halterschijven kun je zo je eigen dumbbells samenstellen. En ook die heb je nodig als je aan krachttraining wilt doen. Halterschijven heb je overigens in verschillende materialen en uitvoeringen. Meest gangbare zijn die van gietijzer en massief rubber.

Vergeet een smartwatch niet

Met alleen al een halterstang en wat halterschijven en in een kleine ruimte kun je al heel veel oefeningen doen in je thuisgym. Denk maar eens deadliften, voorslaan en schouderdrukken en vergeet ook voorovergebogen halterroeien niet. Bij de benodigdheden hoort ook altijd een spiegel voor in de ruimte en uiteraard een goede muziekinstallatie. Je houdt de prestaties die je levert gewoon bij op een smartwatch, en bezuinig ook daar niet op. Je bespaart immers al abonnementsgeld op de sportschool en kiest dus uit een van de beste sporthorloges.