Lekker wonen

Voor elk huis de juiste houten vloer


Een houten vloer wordt vaak nog geassocieerd met een chique landhuis. Ook wordt gedacht dat een houten vloer lastig te leggen is en intensief onderhoud vraagt. Tegenwoordig is dat allang achterhaald; een houten vloer is mogelijk in elk soort huis en zelfs in elke ruimte. Als u een houten vloer zelf wilt leggen, kunt u het best kiezen voor een click-classic parket. Dat zijn houten planken met een tand-groef systeem. Deze worden zwevend geplaatst op een goede ondervloer en zijn bij een eventuele verhuizing gemakkelijk mee te nemen. De meeste houten vloeren bestaan uit meerdere lagen. Een multi-laags parket houdt in dat de vloer een toplaag heeft van bijvoorbeeld eiken met daaronder een drager van meerdere lagen hout. De toplaag is al geolied of gelakt, zodat de vloer gemakkelijk schoon te maken is en minder kwetsbaar is voor vocht. Zo kan deze ook in natte ruimtes worden gelegd.

Maak uw appartement of loft stijlvol met een houten vloer

Als u een houten vloer in een appartement of loft gaat leggen, moet u op een aantal dingen letten. Het kan hier namelijk zeer gehorig zijn voor onderburen. Zorg dan dus voor een stevige ondervloer. Deze is geluiddempend, egaliserend, vochtwerend en warmte-isolerend. Vervolgens legt u hierop een houten vloer naar uw smaak. Omdat een appartement of loft gelijkvloers is, is het mooi om overal dezelfde houten vloer te leggen, dit geeft een rustige en ruimtelijke uitstraling.

De juiste houten vloer voor een klein of een groot huis

De kleur en de legwijze van een vloer is bepalend voor de sfeer in huis. In een klein huis is het vaak slim om de vloer licht van kleur te houden, bijvoorbeeld white wash. Zo lijkt een kleine ruimte groter. De vloer laten doorlopen over de hele verdieping zorgt ook voor een ruimtelijk gevoel. Met een muur of meubels in contrastkleur krijgt u een fris effect. Door een houten vloer in de lengte te leggen lijkt de ruimte langer, leggen in de breedte zorgt voor een wijder effect. In een groot huis of een grote ruimte staat een klassieke of rustieke vloer erg sfeervol. Combineer dit eens met lichte moderne meubels voor een mooi contrast. Ook kunt u in een grote ruimte een knusse hoek creëren met een zacht kleed. Bij Creon kunt u van elke houten vloer een kleurmonster bestellen. Kijk ook eens in de outlet voor een mooie houten vloer tegen een scherpe prijs.