Lekker wonen

Waarom kiezen voor betonvloer?


Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom betonvloer een goede keuze is. In dit artikel wil ik jullie graag meer vertellen over deze voordelen. Er zijn nog steeds veel mensen die denken dat een betonvloer oubollig is, maar dat is absoluut niet het geval. Lees verder en kom erachter waarom een betonvloer een goede keuze is.

De benefits van betonvloeren

Zoals je waarschijnlijk al wel weet zitten er behoorlijk wat voordelen aan betonvloeren. Zo zijn ze van goede kwaliteit, gaan ze jarenlang mee en zien ze er ook nog eens stijlvol uit. Er zijn steeds meer huishoudens die voor gietvloeren kiezen en dat is natuurlijk niet zo gek als je over de voordelen van betonvloeren nadenkt. Het grootste voordeel van een betonvloer is dat deze makkelijk schoon te houden is.

Er zijn veel mensen die gietvloeren en betonvloeren door elkaar halen. Dit is onjuist, omdat gietvloeren en betonvloeren een andere constructie hebben. Ze mogen er dan wel hetzelfde uit zien, maar dat betekent niet dat het dezelfde soorten vloeren zijn. Het voordeel van een betonvloer ten opzichte van gietvloeren is dat deze over het algemeen een stukje goedkoper is.

De plaatsing van een betonvloer

Je moet wel weten dat het plaatsen van een gietvloer vakwerk is. Elke woning is namelijk anders en vereist daarom een andere aanpak. Ook kan een foutje duur komen te staan. Dit is de reden dat we aanraden om een goede betonvloer legger uit te kiezen en niet met de eerste en de beste in zee te gaan. Vraag bij vrienden en familie of zij ervaringen hebben met een goede betonvloer legger of breng een bezoek aan de website over woonbeton.