Woontrends

Vloerkleed trends van 2018

In de online webshop van Tapeso vind je een uitgebreid aanbod aan mooie en kwaliteitsvolle vloerkleden. Een vloerkleed kan het interieur een geheel ander uiterlijk geven en vooral als je een gladde vloer hebt, geeft vloerkleed een mooi contrast. Je hebt een grote keuze in het aantal soorten vloerkleden. Je hebt een keuze uit soorten materialen, hoogpolig of laagpolig en uit allerlei kleuren en motieven. Als je een vloerkleed aanschaft, wil je natuurlijk wel een vloerkleed hebben dat voldoet aan de laatste trends. Hierbij daarom een overzicht van enkele vloerkleed trends van 2018:

Vintage vloerkleed

Een vintage vloerkleed is al een tijdje een trend, maar nog steeds razend populair. Je kunt een echt vintage vloerkleed aanschaffen, een oud vloerkleed dat in het verleden daadwerkelijk gebruikt is. Het kleed is grondig gereinigd, maar het kleed heeft nog wel enige gebruikssporen, maar dat is juist de charme aan een vintage vloerkleed. Een vintage vloerkleed is vaak gemaakt echte duurzame materialen zoals wol, dus je kunt er nog jaren mee vooruit. Je kunt ook kiezen voor een vintagelook. Dit zijn nieuwe vloerkleden die in massa zijn geproduceerd, maar dusdanig zijn uitgevoerd, alsof het een vintage vloerkleed lijkt. Deze vloerkleden zijn veel goedkoper en minder uniek dan een echt vintage vloerkleed.

Oosterse vloerkleden

Het is al vele honderden jaren bekend dat vanuit het Midden-Oosten de mooiste vloerkleden komen. Dit zijn vloerkleden van zeer goede kwaliteit en vaak nog met de hand gemaakt met uitstekende materialen. Ook de typische patronen en mooie kleuren zorgen ervoor dat de kwaliteit van oosterse vloerkleden populair zijn. Oosterse vloerkleden passen dan ook in vrijwel elk interieur en geven je woonruimte een zeer unieke uitstraling.

Leren vloerkleed

Een volledig nieuwe trend is een vloerkleed van leer. Een leren vloerkleed is bedacht door ontwerpers van Scandinavische interieurspecialisten. In een Scandinavisch interieur wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, dus het gebruik van leer is dan ook een logisch gevolg. Een vloerkleed van leer past uitstekend in een modern interieur.

Patchwork vloerkleed

Wil je een volstrekt uniek vloerkleed, ga dan voor een patchwork vloerkleed. Allerlei verschillende soorten lappen stof worden aan elkaar genaaid, waardoor een heel bijzonder vloerkleed ontstaat. De lappen stof kunnen van allerlei verschillende soorten materialen zijn en in allerlei designs. Je kiest zelf of je een vloerkleed wilt waarbij de lappen stof met elkaar overeenkomen, of misschien wil je juist totaal verschillende soorten lappen stof? Met een patchwork vloerkleed heb je in ieder geval een zeer origineel vloerkleed.