Lekker wonen

De voordelen van een wollen vloerkleed

Een wollen vloerkleed is een échte aanwinst voor je woning als je op zoek bent naar een accessoire die functionaliteit, uitstraling en comfort perfect combineert. Een tapijt uit wol is tegenwoordig erg populair en dat heeft natuurlijk een goede reden – of beter gezegd, redenen!

Waarom je moet kiezen voor een wollen vloerkleed

Een vloerkleed uit wol – het mag dan wel een detail lijken bij de inrichting van je woning, er zijn heel wat meer voordelen aan verbonden dan je op het eerste zicht zou denken. Hieronder vind je enkele van de beste redenen om voor een dergelijk tapijt te kiezen!

– Een vloerkleed uit wol heeft een verwarmend effect

Als je een goed vloerkleed zoekt voor in de woonkamer of een andere ruimte, dan wil je natuurlijk dat he een verwarmend effect heeft. Geen enkele stof is daarvoor beter geschikt dan wol. Wol is niet alleen helemaal natuurlijk, het zorgt er ook voor dat je tijdens de winter minder koud hebt aan je voeten als je door huis loopt. En dat draagt ongetwijfeld bij aan je leefcomfort!

– Een wollen tapijt voor een gezellige, huiselijke look

Daarbij zorgt een vloerkleed uit wol er ook voor dat je woning er meteen veel gezelliger uitziet. De natuurlijke, verwarmende textuur van wol en de manier waarop het behandeld is om er een vloerkleed van te maken, dragen allemaal bij tot de gezelligheid van de ruimte. Dat is dan ook waarom de meeste mensen voor zo’n model kiezen als afwerking van de woonkamer!

– Wollen vloerkleden voor elke woning

Geen enkele woning is dezelfde – dus waarom zou er dan maar één type wollen vloerkleed zijn? Er bestaan talloze mogelijkheden als je vertrouwt op het gamma van een speciaalzaak. Of je nu een klein vloerkleed zoekt met een klassiek design en kleuren of een modern tapijt dat perfect in je slaapkamer past – er zijn haast geen grenzen!

– Wol is sterk en duurzaam

Ten slotte doe je met een wollen vloerkleed een goede investering. Wol is als natuurlijk materiaal erg stevig en bestand tegen slijtage, waardoor een dergelijke vloerkleed dus ook heel lang meegaat. Draag je er daarbij ook nog eens extra goed zorg voor, dan kan je nog véél langer van je nieuwe vloerkleed genieten!