Lekker wonen

3 tips voor als je een nieuwe keuken wilt aanschaffen


Als je een nieuwe keuken wilt gaan aanschaffen is het belangrijk dat je voldoende oriënteert. Bekijk alle mogelijkheden en ga langs bij diverse winkels. Door in verschillende winkels de prijzen en mogelijkheden te vergelijken krijg je een goed beeld van wat wel of niet bij jou past. Wij geven je een aantal tips voor als je een nieuwe keuken wilt gaan aanschaffen.

1 Bepaal de stijl van de keuken

De stijl van de keuken is erg belangrijk om van tevoren te bepalen. Wil je een high-end keuken, een klassieke keuken, een landelijke keuken een Italiaanse keuken of heel wat anders? Als je niet weet in welke stijl je de keuken wilt kan het lastig zijn om gericht te gaan zoeken. Kijk dan eerst online of in magazines voor keukeninspiratie en bepaal welke het beste bij jouw wensen en behoeften past. Vervolgens kun je naar keukenwinkels gaan om een kijkje in hun assortiment te nemen.

2 Maak een lijstje met alle belangrijke onderdelen

Iedereen vindt andere onderdelen aan een keuken belangrijk, daarom is het goed om te bepalen wat je écht graag in je keuken wilt hebben. Wil je bijvoorbeeld een kookeiland, een dubbele wasbak, een aanrecht met een waterkering of een combi-oven schrijf dit dan op. Door ook al de apparatuur op je lijstje te schrijven vergeet je niks mee te nemen in je keukenontwerp en krijg je een keuken die perfect aansluit bij jouw wensen.

3 Laat een ontwerp maken

Om je je keuken goed te kunnen visualiseren is het belangrijk dat je een keukenontwerp laat maken. Zo kun je exact zien hoe de keuken eruit komt te zijn en of er nog eventuele wijzigingen gedaan moeten worden. Laat van tevoren bij de keukenwinkel weten wat je maximale budget is en wat voor soort keuken je wilt hebben.