Tuinen

Tips voor een paradijselijke achtertuin


Bij het kopen of huren van een huis is het vaak een must om een (grote) achtertuin te hebben. Het maakt het huis vaak af als het er goed uit ziet. Maar als je nog niet je droomtuin hebt, dan kan je daar al heel wat aan doen. Hieronder staan een aantal tips om je daar mee te helpen.

Accessoires
Sommige tuinen hebben niet veel verlichting of enkel een tuinlamp. Maar het is een feit dat verlichting, voornamelijk sfeerverlichting, een romantisch sfeertje geeft. Denk bijvoorbeeld aan spotjes op de grond tussen het grind of aan een tijdloze staande lamp. Verder zijn er andere eye catchers die jouw tuin een moderne of klassieke look geven, zoals grote plantenbakken of een fontein midden in de tuin. Kleinere details, zoals vazen en kaarsen kunnen ook zorgen voor een gezellige gevoel.

Ontspannen plek
Mocht je een redelijk grote achtertuin hebben dan zal je vast een favoriete plek hebben. Als je dit niet hebt dan kan je dat gemakkelijk creëren door een gezellig hoekje ergens te maken. Een lounge bed, hangmat of een comfortabele bank is al een begin. Eventueel kan je deze meubels plaatsen bij een buitenhaard om nog meer sfeer te maken.

Hoogteverschillen
Als een tuin in één geheel doorloopt dan kan je het optisch groter doen laten lijken. Dit kan je door verschillende “verdiepingen” in je tuin te laten leggen. Met een trap van een paar treden kom je op een andere verdieping en zo kan je zelf bepalen hoeveel lagen je wilt. Door verschillende thema’s en materialen te gebruiken zal de uitstraling nog mooier worden.

Glazen ramen
De meeste huizen in Nederland hebben een schuifpui of een normale deur. Maak jouw woning nog unieker door dit te vervangen door een moderne glazen schuifdeur. Dit zorgt ten eerste voor meer licht in huis en daarnaast kan jij extra genieten van je tuin als je door het glas naar buiten kijkt. Bij de tuinspecialist Tuinmaximaal kan jij je glazen schuifdeur voordelig bestellen.