Lekker wonen

Vloeren met vloerverwarming


Nu er steeds vaker wordt gekozen voor vloerverwarming gaan we graag in op de mogelijkheden om deze te combineren met een gietvloer. Het is handig om vooraf te overwegen of u gebruik gaat maken van vloerverwarming in combinatie met deze vloeren. Het wel mogelijk maar niet handig om achteraf aan te passen namelijk. We vertellen u ook graag hoe het precies aangebracht kan worden, sommige mensen kiezen er zelfs voor om de gietvloer zelf aan te brengen maar in de meest situaties is dat niet aan te raden. Zeker het combineren met vloerverwarming voegt nog een extra dimensie wat het niet eenvoudig maakt.

Een gietvloer aanbrengen

Laat het duidelijk zijn dat deze vloeren gegoten worden, maar wat heb je er eigenlijk voor nodig? Zoals u wellicht bekend is, is het ook mogelijk om een gietvloer zelf te doen door de juiste materialen in huis te halen. Als u ook nog beschikt over het juiste gereedschap dan is de helft van het werk eigenlijk al klaar. De meeste mensen kiezen er echter voor om toch een bedrijf in te schakelen voor het aanbrengen van een nieuwe vloer. Op die manier heeft u een grotere kans dat de vloer geheel egaal aangebracht wordt en u heeft bovendien garantie voor als er toch een beschadiging optreed. Dat is niet erg want de gietvloer expert kan gewoon een nieuwe vloercoating laag aanbrengen en de vloer ziet er weer uit als nieuw!

Gelijk vloerverwarming toepassen

Denk je er over na om ook vloerverwarming toe te passen? Deze keuze kan je het beste van te voren maken zodat je achteraf geen spijt hebt en aanpassingen hoeft aan te brengen. Het is eigenlijk niet mogelijk om nog tee wijzingen nadat de gietvloer al is aangebracht. Gietvloeren zijn bovendien een perfecte combinatie met vloerverwarming. De kunststof vloeistoffen kunnen gewoon over de bestaande vloer heen gegoten worden waardoor het gelijk klaar is.

Schakel een specialist in

Zoals genoemd is het wel mogelijk maar zeker niet eenvoudig om een gietvloer zelf aan te brengen. In de meeste gevallen wordt er dan ook een specialist voor ingeschakeld. Gietvloer Rotterdam is een voorbeeld van een lokaal bedrijf dat u kan helpen, neem gerust contact op.