Woontrends

De nieuwste woontrends voor 2016! 


Benieuwd naar de woontrends van 2016? Natuurlijk borduren de trends zich voort uit de stijlen die je nu ook al ziet. Echter zijn er ook weer nieuwe elementen te vinden die je kunt gebruiken voor het inrichten van je huis. Om je nieuwe wooninspiratie te geven, staan ze hieronder weergegeven.

Woontrend nr. 1: Haal de natuur naar binnen

De trend is al een tijdje aan de gang. Deze woontrend wordt vooral goed zichtbaar door het naar binnen halen van groen, zoals planten, groeten en kruiden. Echter is er nog een manier om de natuur in huis te halen. In het bijzonder ga je veel groene en blauwe tinten zien in 2016. Voornamelijk mosgroen, flessengroen en donkere en lichtere kleuren blauw met een vergrijsde ondertoon zullen het goed gaan doen. Maar ook de warmere kleuren binnen blauw en groen zijn in trek. Laat deze kleuren terugkomen op je muur of in je meubels en je haalt op een leuke manier de natuur in huis.

Ook natuurlijke metalen en materialen zijn in trek. Metalen zoals (rosé)koper, goud, platina, tin en lood komen vaak terug in de woontrends van 2016. Met materialen als wol, linnen en hout zit je er komend jaar goed bij! Probeer eens een lekkere bank, met wollen kussens en een teakhouten salontafel te combineren met een koperen hanglamp!

Woontrend nr. 2: Rond en ovaal in 2016 

Natuurlijke en zachte vormen en kleuren bepalen de woontrends voor 2016. Om deze reden is het logisch dat je veel ronde en ovale vormen zult gaan terugzien. Dit is een trend die zich dit jaar al heeft ontwikkeld en die ook zeker gaat doorzetten naar 2016. Ronde en ovale vormen zijn zeer handig in kleine ruimtes, omdat ze minder ruimte innemen. Daarnaast geven ze je interieur net dat beetje extra. Dit ronde/ovale en gladde thema wordt ‘Egg’ genoemd door Lidewij Edelkoort, voorspeller en onderzoeker van trends.

Woontrend nr. 3: Okergoud ‘kleur van het jaar 2016’ 

Okergoud is uitgeroepen tot dé nieuwe kleur van het jaar 2016 op het gebied van woontrends. In 2015 won de kleur ‘koper oranje’ deze titel. Hierdoor is okergoud een logische opvolger. Deze kleur kan overal terugkomen: op de muur, in de meubels of in de accessoires. Naast dat dit een warme kleur is, is het ook een chique kleur met veel uitstraling. Ook kan het met veel andere kleuren worden gecombineerd.

Wooninspiratie voor de nieuwste trends opdoen?

In woontijdschriften of op internet, zoals Pinterest, barst het al van afbeeldingen en tips van deze nieuwe woontrends. Door deze informatiebronnen te bekijken, doe je leuke wooninspiratie op voor in je eigen woning. Let wel op dat je niet teveel stijlen gaat mixen, dan wordt je woning namelijk erg druk. Succes, maar vooral veel plezier!