Lekker wonen

De kunst van verhuizen


De sleuteloverdracht is in zicht en de verhuisdatum nadert. De verhuiskriebels gieren door uw lijf en u heeft ideeën te over. Maar hoe pakt u een verhuizing het beste aan zodat alles zo georganiseerd mogelijk verloopt?

Sluit het oude goed af

Stuur alvast verhuisberichten naar uw vrienden en kennissen. Doorloop uw administratie eens om te kijken welke verzekeringsmaatschappijen en andere bedrijven uw nieuwe adres nodig hebben. Dit is gelijk een goede gelegenheid om te kijken of uw abonnementen en verzekeringen nog relevant zijn voor het nieuwe onderkomen. Ook het vinden van een nieuwe tandarts en huisarts kunt u al in gang zetten.

Wees voorbereid

Nu u de verhuisdatum weet is het zaak om te kijken naar hoe u de verhuizing gaat regelen. Misschien gaat u dit zelf doen en huurt u een busje waarmee u talloze keren op en neer rijdt. Gemakkelijker is om een verhuisbedrijf in de regio in te schakelen die dit voor u doet. Daarmee bespaart u een hoop tijd en ongemak. Ook voor de verhuisdozen die u in veelvoud nodig heeft kunt u hier terecht. Terwijl de verhuizers uw meubels en verhuisdozen in uw nieuwe woning zetten kunt u zich ondertussen al richten op het uitpakken en inrichten.

Weet u alles te vinden?

Verhuizen vergt aanpassing. Waar u voorheen op de automatische piloot de weg naar de supermarkt wist te vinden wordt dit nu een nieuwe uitdaging. Als u naar een andere plaats verhuist dan is het raadzaam om vooraf al te oriënteren op bepaalde praktische zaken. Het kan zijn dat u bij de intrek van uw nieuwe woning stuit op verborgen gebreken. Dit is natuurlijk al vervelend genoeg en zeker als u niet weet welk bedrijf u moet inschakelen in uw nieuwe woonplaats. Het is de moeite waard om voor de verhuizing al een lijstje met bedrijven paraat te hebben. Deze kunt u later bijvoorbeeld in de meterkast hangen en belt u direct de ontstoppingsdienst indien nodig.

Met een goede voorbereiding wordt verhuizen een simpel klusje. Zo heeft u meer tijd over voor de leuke dingen zoals de inrichting.