Lekker wonen

Een Houtkachel zorgt voor sfeer


Met een houtkachel in huis bent u verzekerd van knusse en sfeervolle avonden. Terwijl u een prachtig zicht hebt op de vlammen achter het glasdeurtje in uw haard, wordt uw kamer tegelijkertijd behaaglijk verwarmd. Er zijn houtkachels in allerlei soorten en maten, waardoor er altijd wel eentje is die perfect in uw interieur past. Want een houtkachel zorgt niet alleen voor warmte en sfeer in uw huis, het is ook een mooie eyecatcher in uw kamer.

Nooit meer in de kou

De naam zegt het al: bij een houtkachel stookt u op hout. Een houtkachel is altijd voorzien van een deurtje, waardoor het hout in een kleine ruimte opbrandt. Dit zorgt voor een hoog rendement en aangename temperaturen. Het verwarmt niet alleen de ruimte direct rondom de kachel, maar zorgt voor een gelijkmatige verwarming van de ruimte. Hierdoor zit u met een houtkachel niet in de kou. Wel moet u rekening houden met de grootte van de ruimte die u wil verwarmen. In een kleinere kamer bereikt u uiteraard sneller de gewenste temperatuur dan in een grote ruimte.

Eenvoudig en veilig warm

U heeft relatief weinig omkijken naar een houtkachel. Omdat de kachel is voorzien van een deurtje kunnen er geen vonken uitspringen en op uw vloer terechtkomen. Dat geeft een veilig gevoel.  Ook heeft u weinig hout nodig om de kachel te laten branden, waardoor u niet steeds hout hoeft bij te vullen. U kunt daardoor dus onbezorgd genieten van het gezellige effect van uw houtkachel.