blog

Vijf tips voor de keuze van een nieuw deurslot


Sta jij op het punt de deuren van je woning te voorzien van nieuwe sloten? Verstandig, want op deze manier maak je het inbrekers een stuk lastiger om binnen te komen. Het vinden van een deurslot is echter niet bepaald makkelijk. Het aanbod is tegenwoordig immers enorm. Het is echter wel handig om te weten welk slot goed is en welke niet. Het ene slot beveiligt namelijk een stuk beter tegen inbrekers dan het andere. Om jou enigszins op weg te helpen, geven we je hier vijf tips voor de keuze van een nieuw deurslot.

1. Kijk niet alleen naar de prijs
Sloten zijn vaak duur. Veel mensen kijken dan ook naar de prijs bij de aankoop van sloten. Dit is echter niet verstandig. Goedkope sloten zijn immers een stuk minder veilig dan dure sloten. Een inbreker forceert een goedkoop slot dan ook een stuk makkelijker dan een duurdere variant. Wil je inbrekers buiten houden? Ga dan niet voor de goedkoopste sloten.

2. Let op keurmerken
Veel sloten worden tegenwoordig gekeurd door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG). Zij kennen vervolgens één, twee of drie sterren toe aan het slot. Hoe meer sterren een slot heeft, hoe beter deze beschermt tegen inbraak. Kies bij voorkeur dus voor een slot met keurmerk.

3. Bediening
Een slot moet natuurlijk wel makkelijk bediend kunnen worden. Moet je veel handelingen uitvoeren om de deur af te sluiten? Kijk dan of je mogelijk een makkelijker slot kunt vinden. Dit verhoogt het gebruiksgemak namelijk behoorlijk.

4. Kies voor één compleet slot
Veel mensen voorzien hun deur van een cilinderslot in combinatie met bijzetsloten. Hierdoor moet je de deur dus in feite op drie verschillende plekken afsluiten. Wanneer je kiest voor een meerpuntssluiting, is dit niet langer het geval. Dit slot sluit jouw deur tot op maximaal vijf punten af. Hiervoor hoef je alleen de deurklink maar omhoog te doen en de sleutel om te draaien. Dit scheelt dus weer een extra handeling.

5. Vraag advies aan een slotenmaker
Lukt het je niet om een geschikt deurslot te vinden? Nodig dan eens een slotenmaker uit. Hij kan een inspectieronde maken door je woning. Op deze manier kan hij direct advies geven over de beste deursloten. Zoek je nog iemand die de deursloten kan plaatsen? Dan kan een slotenmaker dit ook direct voor je doen. Zo ben je verzekerd van een juiste plaatsing. Je huis is zo dus veilig af te sluiten.