blog

De beste klompen voor jouw voeten


Ben je op zoek naar goede schoenen die de juiste ondersteuning bieden aan je voeten? Koop dan eens klompen! Jaren terug kwam eerst de ietwat oncomfortabele houten variant op de markt, maar tegenwoordig vind je juist hele comfortabele en net zo stevige exemplaren in allerlei soorten, maten, kleuren en gemaakt van allerlei verschillende soorten materialen. Niet voor niets worden klompen werknemers aangeraden door werkgevers. Vooral bij beroepen waarbij het werk voornamelijk staand of lopend wordt uitgevoerd is het van belang om goede schoenen te dragen. In bijvoorbeeld de zorg, bouw en agrarische sector zie je de klompen dan ook volop terug en loopt bijna iedereen erop. Maar waarom zijn klompen nou eigenlijk zo goed voor je voeten?

Klompen zorgen voor goede houding

Klompen zijn voornamelijk goed voor de gezondheid omdat het voor een algehele goede houding zorgt. De voeten krijgen de juiste steun die ze nodig hebben, waardoor je hele lichaam een betere houding aanneemt. Op langer termijn zorgt dat er voor dat je minder snel last krijgt van je rug en fysieke klachten langer zullen uitblijven. Het is geen wondermiddel, maar klompen helpen absoluut bepaalde klachten voorkomen of stelt ze uit. Wanneer je vele uren per dag op je benen moet staan, is het aan te raden om te investeren in een goed paar klompen. Wist je dat je soms jaarlijks (deels) een vergoeding van je werkgever kunt krijgen voor een goed paar schoenen? Het is natuurlijk ook in hun belang dat jij goed op de been blijft. Informeer voordat je nieuwe schoenen gaat kopen dus eerst even bij je leidinggevende of het HR om er achter te komen wat er bij jouw bedrijf mogelijk is!

Klompen zijn stevig

Als je het over stevige schoenen hebt, dan heb je het over klompen! Er zijn heel veel varianten op de markt, maar over het algemeen zijn klompen gemaakt van kwalitatief goed en stevig materiaal, waardoor ze tegen een stootje kunnen. Dat maakt werken op klompen ook een stuk veiliger! De klomp kan als er iets op je voet valt de eerste klap opvangen, wat letsel (deels) kan voorkomen. Oriƫnteer goed naar de mogelijkheden, want er zijn klompen speciaal gemaakt voor verschillende sectoren. Zo hebben klompen voor in de bouw vaak stalen neuzen en zijn klompen voor in de zorg juist weer voorzien van anti slip zolen, wat pijnlijke uitglijders tegen gaat!

Verschillende designs

Tot slot komen klompen tegenwoordig in zoveel designs dat je echt kunt kiezen voor de klomp die bij jou en je werkkleding past en welke variant bovendien het meest comfortabel zit om jouw voet. Ga bijvoorbeeld voor een open of dichte hiel, een neus met ventilatiegaten of zonder, gemaakt van leer of juist een ander materiaal en uitgevoerd in een egale kleur of juist voorzien van een hippe print. Klompen aanbieders zoals Sanita en Crocs hebben een uitgebreid assortiment en lanceren elk seizoen een nieuwe collectie. Zo heb je het hele jaar door een hoop keuze!

Bron: Studio Sanita