Uncategorized

Tapijtreiniger die verstand heeft van zijn vak


Het reinigen van een tapijt is een klus waar een tapijt eigenaar vroeg of laat mee te maken krijgt. Een tapijt krijgt namelijk heel veel te verduren in de loop der tijd; vlekken en voetstappen komen vaak voor en stoffen kunnen zich makkelijk nestelen tussen de haren van het tapijt. De meesten verstaan bij onderhoud dat er wel eens een stofzuiger overheen gehaald moet worden. Maar wat doet u als er vlekken op uw kleed komen en een stofzuiger niet de oplossing bied? Met een stofzuiger krijgt u immers geen (hardnekkige) vlekken weg. Hieronder zullen we verder belichten wanneer u het beste een tapijtreiniger in kan huren.

Vakmanschap

Door de verkregen kennis en ervaringen in de loop der jaren, hebben de vakmensen de nodige kennis opgebouwd om u optimaal van dienst te kunnen zijn bij het reinigen van uw tapijt. Zij zullen bij een eerste kennismaking met uw tapijt een advies of aanbeveling doen hoe uw tapijt het best gereinigd kan worden. Dit advies is altijd feitelijk onderbouwd en wordt verder besproken met u om u optimaal van dienst te kunnen zijn. De juiste behandeling voor iedere vloerbedekking is van groot belang, een prettige en gezonde woonruimte is natuurlijk heel erg belangrijk voor u.

Hoe wordt uw tapijt gereinigd?

Door de verschillen in materiaal en afwerking wordt er van elk tapijt een andere intensiteit en behandeling gevraagd. Bij een Perzisch tapijt heeft u meestal te maken met andere soorten materialen en stoffen dan andere tapijten waardoor er een andere behandeling is gewenst. De behandeling wordt afgestemd op de kwaliteit van het kleed, bij een slecht kleed is er een intensievere behandeling gewenst dan bij een licht vervuild kleed. Wij, als tapijtreinigingsbedrijf willen u de beste behandeling bieden en zullen daarom eerst op een adviesgesprek komen om de toestand en kwaliteit van het tapijt te verkennen.

De manieren van tapijt reinigen.

Globaal gezien zijn er twee manieren voor de behandeling van een tapijt; de Truck-mount methode en de Bonnet methode. Met behulp van de truck-mount machine wordt er maximale waterdruk uitgeoefend op het tapijt of vloerbedekking, tevens wordt de temperatuur opgevoerd waardoor het vuil keihard wordt aangepakt. Als kers op de taart word er ook vacuüm gecreëerd. Hierdoor wordt vuil totaal geen kans geboden, ook wordt het vuil dat zich binnenin het tapijt heeft genesteld naar buiten gewerkt. Het is een hele effectieve manier van schoonmaak en reiniging.

Met de Bonnet methode wordt in principe het oppervlakte gereinigd, bij het reinigen met de Bonnet methode wordt het tapijt allereerst met een speciaal reinigingsmiddel behandeld. Daaropvolgend  wordt de oppervlakte gereinigd met behulp van een zogeheten schrobmachine. Deze machine is voorzien van een katoenen pad of van een synthetisch pad van microvezel. Deze twee materialen halen het vuil uit het tapijt. Omdat uitsluitend het oppervlakte wordt gereinigd is de Bonnet methode een uitstekend oplossing voor een tussentijdse tapijtreiniging. Het tapijt is tevens ook al weer snel klaar voor gebruik omdat er een gebruik wordt gemaakt van weinig water.