Lekker wonen

Hoe houd je het huis goed schoon met huisdieren?

Veel mensen zien hun huisdier als hun allerbeste maatje. Er zijn dan ook veel mensen die trotse bezitter zijn van een hond of kat. Huisdieren zijn enorm lief en kunnen een echte steun en toeverlaat voor je zijn. Toch kunnen huisdieren ook wat vervelend consequenties hebben. Zo maken ze het huis vaak vies. Hoe kan je ervoor zorgen dat je huis goed schoon blijft wanneer je huisdieren hebt?

Maak het niet te moeilijk voor jezelf

Wanneer je weet dat je een huisdier hebt, kan je hier rekening mee houden bij de aanschaf van interieuraccessoires. Zo is het bijvoorbeeld niet handig om een vloerkleed te kopen waar haren moeilijk van te verwijderen zijn. Maak het niet te moeilijk voor jezelf door verstandige keuzes te maken.

Stofzuigen

De gemakkelijkste manier om je huis goed schoon te houden wanneer je huisdieren hebt is door iedere dag even te stofzuigen. In het begin lijkt dit veel werk, maar uiteindelijk valt het wel mee. Het kost slechts een paar minuten van je tijd.

Waar mag je huisdier komen?

Wanneer je katten hebt die ook op de bovenverdieping komen, wordt er veel vuil door je huis verspreid. Zeker als het buitenkatten zijn die eerst door allerlei tuinen lopen en vervolgens naar huis gaan. Wellicht doe je er dus verstandig aan om ervoor te kiezen je kat niet overal in huis te laten komen. Dit vergt wel wat consequentie, je moet bijvoorbeeld altijd de deur achter je dichtdoen wanneer je naar boven gaat.

Borstelen

Het kammen van je kat of hond kan er ook voor zorgen dat je huis een stuk minder vies wordt. Je kat of hond verliest veel haren. Door je kat of hond regelmatig te kammen kan je ervoor zorgen dat minder van die haren door het huis heen verspreid raken. Er vindt minder verharing plaats. Er zijn veel speciale borstels te koop om loszittende haren mee op te vangen. Voor honden bestaat er bijvoorbeeld de furminator. Dit is een borstel die bij ongeveer negentig procent van de lang- en kortharige honden werkt.