Woontrends

Goede verlichting in een modern interieur

Onze moderne woningen hebben grote ramen. We willen immers veel lichtinval. En voor de donkere dagen en avonden willen wij helder licht. Maar dit helder licht mag niet ‘koel’ wit licht zijn. We willen een warme sfeer creëren in onze woning. Dit willen we combineren met zuinig energieverbruik. LED lampen deden een aantal jaren geleden hun intrede en doen het nog altijd zeer goed!

Lichtstroken voor een moderne uitstraling

De trend in de verlichtingswereld zijn de LED-lichtstroken. Je kunt ze bijna overal aanbrengen. Het licht schijnt niet rechtstreeks in de ogen en je krijgt een gezellige en ietwat mysterieuze sfeer. Ze creëren diepte in de kamer. Denk bijvoorbeeld aan een lichtstrook onder de rand van je bed of onder de sokkel van je bad. Dit geeft de indruk dat je bed of bad zweeft. Deze lichtstroken kun je bijvoorbeeld achter gordijnkasten, boven keukenkasten, onder je kookeiland of onder de trapleuning aanbrengen. Het geeft een algemene lichtbron doorheen de kamer. Deze kun je combineren met hang-, staan-, tafel- of wandlampen, uiteraard van LED lampen voorzien. Hierdoor creëer je de perfecte sfeer op elk moment van de dag.

Lichtbakken en/of koepels

Een andere trend in de verlichting zijn de lichtbakken. Grote plafondlampen met een mat glas geven een extra dimensie in je kamer. Het is net alsof er ook ‘s avonds licht van buiten naar binnen schijnt. Met LED lampen die je aan de binnenkant van je lichtkoepel bevestig, bekom je een gelijkaardig effect.

Diverse kleuren in de LED verlichting

Waar vroeger de LED verlichting enkel koel licht uitstraalde, kun je nu perfect kiezen welke kleur(en) licht je precies wenst. Je kunt kiezen tussen koel-wit of warm-wit, of je kunt kiezen voor gekleurde verlichting. Met wat creativiteit druk jij je eigen stempel op elke kamer van je huis.

Verlichting is belangrijk

Als je je verlichting installeert, is het heel belangrijk om te bekijken welk licht je waar nodig hebt. Zo heb je bijvoorbeeld helder licht nodig boven het aanrecht, aan je kleerkasten of boven je hobbytafel. Warm licht heb je dan weer nodig aan je zithoek, in de slaapkamer of boven de eettafel. Experimenteer en probeer uit! Zo krijg je de juiste verlichting op de juiste plek.