Woontrends

Vijf manieren om foto’s in je interieur te verwerken


Foto’s zijn geweldig. Foto’s leggen onze mooiste momenten vast. Of het nu de eerste verjaardag van een kind is of een gezellige vakantiefoto. Foto’s zijn zo uniek en bijzonder omdat ze zo persoonlijk zijn. Het is dan ook heel leuk om foto’s in je interieur te verwerken. Op deze manier kan je jouw normale interieur namelijk een hele eigen twist geven. Toch kan het lastig zijn om de foto’s mooi in je interieur te verwerken. Daarom hier vijf manieren waarop je dat zou kunnen doen. 


1. Als een statement 
Door een statement foto te plaatsen in je interieur zorg je ervoor dat alle aandacht eigenlijk vooral op de foto is gericht. Zorg ervoor dat de foto van een mooie kwaliteit is zodat deze echt als het ware boven het interieur uitspringt. 
Statement foto’s gaan inhoudelijk vaak over bijzondere gebeurtenissen. Een trouwfoto kan heel goed een statement foto zijn. Maar ook het hele gezin bij elkaar. Een goede plek voor een statement foto is bijvoorbeeld boven de bank. 
Nu vraag je jezelf natuurlijk alleen nog af in welke vorm je de foto ophangt. Dit hangt een beetje af van welke sfeer je wilt creëren bij het hangen van je foto. Wanneer je een foto op canvas af laat drukken, maak je een speelse sfeer. Druk je de foto echter bijvoorbeeld op hout af, dan krijgt het interieur een hele stoere uitstraling. Het is dus maar net wat je wilt. 

2. In de stijl van een atelier 
Een andere bekende stijl is de atelierstijl. Dit houdt in dat je de foto niet ophangt, maar juist neerzet. Deze stijl is dus ook erg fijn als je niet zo handig bent of niet weet waar je de foto wil hangen. Daarnaast maakt deze stijl het erg gemakkelijk om af en toe van foto te wisselen. 
In deze stijl is het erg mooi om de foto’s op hout af te drukken. Grote lijsten zijn prima op de grond neer te stallen, kleinere foto’s kan je prima op een tafeltje neerzetten. 

3. Een muur van foto’s 
Mocht je een grote, kale muur in huis hebben dan is dit de ideale plek voor een fotomuur. Een fotomuur biedt jou alle gelegenheid om je creativiteit helemaal de vrije loop te laten gaan en een hele muur vol met herinneringen te maken. Je kunt de fotomuur invullen zoals jij wilt. Je kunt simpelweg alleen maar foto’s hangen, maar je kunt ook kunstwerkjes van de kinderen of mooie spreuken tussen de foto’s laten verschijnen. Dit is het moment om je creativiteit de vrije loop te laten dus maak hier ook gebruik van. 

4. Een plank met fotolijstjes 
Wanneer je een smal plankje monteert aan een muur is het ook heel gemakkelijk om een plank met fotolijstjes te maken. Het leuke aan een plank met fotolijstjes is dat je grote en kleine foto’s met elkaar kunt afwisselen. Zo creëer je een chaotisch sfeertje wat er uiteindelijk heel leuk uit komt te zien. Het fijne aan deze manier is dat het allemaal heel chaotisch mag zijn, je hoeft dus niet zo op kleur of de grootte van de lijstjes te letten, het contrast geeft deze plank namelijk juist charme. Wees dus niet zo pietje precies en laat jezelf een keer lekker gaan. 

5. Een lijn met foto’s 
Naast dat dit de laatste manier is om je foto’s tentoon te stellen is dit ook nog de meest goedkope manier. Wanneer je niet zoveel geld uit wilt geven is dit dus echt ideaal. Met ijzerdraad of simpelweg touw dien je een draad te spannen aan de wand. Hieraan hang je wasknijpers op. De foto’s hang je simpelweg op aan de wasknijper. Nu kan je een verzameling maken van foto’s die jij leuk bij elkaar vindt passen. 
Deze manier is erg aan te raden als je vaak van foto’s wisselt. Ook kan je na iedere vakantie, verjaardag of bijzondere gebeurtenis een nieuwe collectie foto’s ophangen. Zo is er altijd iets leuks om op terug te blikken.