Woontrends

Hay: Deens design met een bijzonder en tijdloos tintje


Hay, een vrij  jong Deens label heeft als doel: ‘Eigentijds meubilair creëren, met oog voor modern wonen en dit door middel van geavanceerde industriële productie’. Is dit een heropleving van de filosofie van de Deense meubelontwerpers uit de jaren ’60 van de vorige eeuw? Ook toen werd ernaar gestreefd om betaalbare designmeubelen bij het gewone volk te introduceren. Waar Hay ontwerpers hun inspiratie ook mogen halen, de opzet is geslaagd!

Stoelen van Hay: herkenbaar en comfortabel

Als je de stoelen van Hay in een oogopslag overloopt, krijg je het gevoel ze ‘nog al ergens gezien te hebben’. Doet de J104 en J77 stoel jou denken aan een bruine kroeg? Lijkt de Soft Edge Wood stoel niet bijzonder goed op de stoelen die bij je oma staan? Zie jij in de reeks AAC stoelen op wieltjes niet één of andere bekende ontwerper? Wie zal het zeggen? Wat vaststaat is dat al deze Hay stoelen puur design zijn met betaalbare prijzen. De modellen zijn één voor één op comfort getest. Ook al kies je voor een strak model zoals de Elémentaire stoel, ze zitten allemaal uiterst comfortabel.

Vormen en materialen combineren

Het prettige en meteen ook esthetische aan Hay stoelen is dat elk ontwerp in verschillende materialen en vormen te verkrijgen is. Bekijk bijvoorbeeld de lijn About a Chair eens van naderbij. Hay heeft gekozen voor twee modellen voor de zitting: de kuipvorm en de eenvoudige vorm (zitting en rugleuning). Beide vertonen mooie ronde vormen die prettig aanvoelen. Maar een stoel is meer dan dat. Voor de zitting kun je bijvoorbeeld kiezen voor kunststof of gestoffeerd. Het onderstel kan in gezeept hout, gelakt hout of chroom worden geleverd.  Je kiest voor fijne of minder fijn vervaardigde poten of voor wielen.

Kleuren kiezen

Met Hay stoelen zou je bij wijze van spreken al een eigen wooninrichting kunnen creëren. Welke tafel, kasten of banken je ook hebt, er past een Hay stoel bij. Wil je een volledig strak wit interieur? Geen probleem, Hay heeft volledig witte stoelen in bijna elk ontwerp. Wil je een speels interieur? Combineer dan een paar felle kleuren of een gamma van pastelkleuren en zet deze stoelen gerust naast elkaar. Of wil je er een grappige Hay Twelve stoel tussen zetten? Ook dat kan! Ga voor je eigen kleur: Hay helpt jou gegarandeerd!