blog

Tips om ongedierte te voorkomen in uw woning


Ongedierte in huis kan nare gevolgen hebben! Zo kan het ongedierte voor schade aan uw woning zorgen, ziektes bij uw woning mee naar binnen nemen, enzovoorts. Iets wat u logischerwijs liever voorkomt. Voor het schrijven van dit artikel spraken wij met de ongediertespecialisten van De Bestrijdingsbrigade, die ons meer konden vertellen over het voorkomen van ongedierte in huis. Volgens deze specialisten zijn veel woningbezitters zich er niet van bewust, hoe aantrekkelijk hun woning is voor ongediertesoorten. Daarbij blijkt uit onderzoek dat er vaak veel meer ongediertesoorten in woningen leven, dan woningbezitters zelf verwacht hadden.

Berg etenswaren altijd in afsluitbare bakjes op

Het is verleidelijk om bijvoorbeeld een pak rijst om te vouwen en weer in de kast te zetten na gebruik. Verstandiger is het echter om het pak zelf weg te gooien en de rijst in een afsluitbare bakje van plastic te bewaren. Bij het omvouwen van het kartonnen pak zullen er altijd kleine spleetjes zichtbaar blijven, waarlangs het ongedierte bij het pak naar binnen kan kruipen. Denk aan ongedierte als zilvervisjes, papiervisjes, kleine vliegjes, enzovoorts. Datzelfde geldt voor bijvoorbeeld het bewaren van een halve appel, een paar losse koekjes, enzovoorts.

Houd wespen bij uw terras vandaan

Naast het ongedierte wat binnen uw woning kan komen, zoals mieren, vliegen, muizen, zilvervisjes, vlooien, enzovoorts, leeft er ook veel ongedierte in uw tuin. In de tuin komen onder meer ratten, wespen, bijen, enzovoorts, voor. Met name wespen vormen voor veel mensen een ergernis. De wespensteken kunnen erg pijnlijk zijn en zorgen daarbij voor een vervelende zwelling. In het bijzonder wanneer u hier allergisch voor bent.

U houdt de wespen bij uw terras vandaan, door klusjesmannen te laten kijken naar de kieren in uw muren en kozijnen. Laat deze kieren dichten, om te voorkomen dat de wespen een nest opbouwen tussen uw muren. Ook kunt u aan de rand van uw terras halve sinaasappels met een paar kruidnagels plaatsen. Dit schrikt wespen af!