Verbouwen

Gevelonderhoud: tips & tricks


De eerste indruk is eigenlijk bijna altijd bepalend. Zo gaat dit ook bij je huis en/of fabriekspand. Een onverzorgde voorgevel is veelzeggend. Een frisse uitstraling is nooit verkeerd. Door onderhoud, reiniging of renovatie van de muren heeft je pand een langere levensduur en wordt bovendien nog meer waard ook.

Werken op hoogte

Er komt bij gevelonderhoud meer kijken dan je denkt. Hoe je het ook wendt of keert, op een gegeven moment wordt er gewerkt op hoogte. Bij alle vormen van onderhoud, reiniging en renovatie wil je veilig de hoogte in. Of het nu stoom- of chemische reiniging, zandstralen, renovatie betreft, je wil gewoon op een stevige en stabiele steiger werken. Hier zijn enkele tips & tricks.

Veiligheid

Veiligheid voor alles. Niemand wordt er blij van als je van een steiger valt en een been breekt. Zeker bij particulieren, maar soms ook bij professionals, zie je soms gammele constructies. Een rolsteiger die niet op de rem staat, een ontbrekende balustrade; het zijn zomaar een paar voorbeelden uit de praktijk. Is het onverschilligheid, onwetendheid of gewoon Hollandse zuinigheid? Het zijn kleine dingen die grote gevolgen kunnen hebben. Het is het gewoon niet waard. Zoals gezegd, veiligheid voor alles.

Advies

Het opzetten van een steiger is minder eenvoudig dan het lijkt. Zeker bij hogere steigers is advies van experts onontbeerlijk. Elke situatie is uniek. Denk eens aan de ondergrond: zacht of hard, horizontaal of hellend. Maar ook de veilige bereikbaarheid van moeilijke plekken zijn zaken die steigerbouw compliceren. Laat je in ieder geval goed adviseren.

Steiger-huren.nl

Steiger-huren.nl heeft jarenlang ervaring met het bouwen van steigers in de meest uiteenlopende situaties. Zij staan altijd klaar voor particulieren en ondernemers voor advies over huren en plaatsen van steigers. Goedkoop, snel (tijd is geld), ervaren, efficient en gedreven. Ook heldere communicatie (met een vaste contact persoon) en betrouwbaarheid staat hoog in het vaandel.