Lekker wonen

Opdekdeuren met glas


Velen vinden deuren misschien een detail, maar wees maar zeker: je deuren bepalen voor een groot stuk de uitstraling van je kamer. Met opdekdeuren met glas kun je heel creatief omgaan en je eigen stijl creëren. 

Waarom kiezen voor opdekdeuren?

De zijkanten van opdekdeuren hebben een apart profiel. Het valt perfect in het profiel van de deurkozijnen. Daardoor sluiten de deuren beter af en krijg je minder tocht. De opdekdeur springt een beetje uit ten opzichte van het kozijn. Als je daarbij ook nog eens kiest voor heel smalle raamkozijnen, komt de nadruk volledig te liggen op de deur zelf in plaats van op het kozijn. Dit geeft een extra karakter aan de deur. 

Glas voor een perfecte lichtinval

Kies je voor glas in je opdekdeur? Dit geeft een groter ruimtegevoel aan je woning. Of je nu kiest voor transparant of voor mat glas, het licht valt doorheen de deur en geeft aan je kamer een heldere uitstraling. Vooral voor tussenliggende kamers waar er geen direct licht van buiten invalt, zijn deuren met glas ideaal. 

Kies je voor klassiek?

Voor elke stijl bestaan er mooie opdekdeuren met glas. Als je een traditionele woning hebt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een paneeldeur. Dit is een deur die, zoals de naam het zegt, ingedeeld is in panelen. De houten panelen vertonen reliëf waardoor de deur een klassieke touch krijgt. Een paar kleine afzonderlijke raampjes in de deur doen heel nostalgisch aan. Koperen of messing deurbeslag versterken de klassieke look van je deur. Zwaar metalen deurbeslag is ideaal voor landelijke woningen. 

Ga je voor modern?

Opdekdeuren met glas zijn heel populair in moderne woningen. Er bestaan zelfs opdekdeuren die volledig in glas zijn. Dit geeft een zeer strakke look aan je kamer. Of kies je voor een deur die in twee of drie glaspartijen is verdeeld? Ook dit past perfect bij een hedendaagse woning. Als je daarbij strak deurbeslag kiest, wordt je deur een toonbeeld van moderne stijl. Voor supermoderne woningen wordt er ook wel eens gekozen om geen kozijnen rond het deurgat te plaatsen. Op die manier is je opdekdeur het enige wat je ziet als de deur gesloten is. Dit geeft een nog strakker gevoel aan je muren. 

Vintage of industrieel?

Heb je een industrieel pand of een retro woning? Ook hiervoor zijn er heel wat mogelijkheden voor opdekdeuren met glas. Kies voor je loftwoning bijvoorbeeld een zwart metalen opdekdeur met grote vlakken glas. In een retro woning zijn opdekdeuren met mat gegolfd glas, het zogenaamde zand gegoten glas, heel passend. Misschien kies je zelfs voor een gekleurd glasraam? Dit is pas retro!