blog

Vieze ramen? Tips van een ervaren glazenwasser


Altijd strepen na het ramen wassen of druppels die nog op de ramen zitten? Ze maken van ramen wassen een tijdrovende klus vaak zonder het optimale resultaat wat je ervan verwacht. Een aantal slimme wetenswaardigheden kunnen helpen of je kunt het laten doen door een vakman zodat je zeker weet blinkend schone ramen te krijgen na een goede wasbeurt. De glazenwasser Enschede is zo’n vakman die alle kneepjes van het vak kent. Hij geeft je wat handige tips.

Tips voor streeploze ramen

Een belangrijke tip is dat je nooit de ramen moet wassen in de zon. In het kraanwater zitten onder andere zouten. Wanneer die opdrogen krijg je druppels op de ramen die er moeilijk weer af te poetsen zijn. Voorkom dus dat het water op de ramen droogt voordat je met zemen begint. Ga je toch in de zon staan gebruik dan regenwater. De professionele glazenwasser Enschede houdt hier zelf rekening mee wanneer hij ramen wast.

Hij geeft verder aan: “Om de ramen te ontvetten is het zeker niet verstandig spiritus te gebruiken zoals vroeger veel gedaan werd. Daarmee worden je ramen, zeker aan de binnenkant, snel weer vet. Een scheutje ammoniak of azijn werkt veel beter. Werk je liever niet met ammoniak pel dan een flinke ui en snijdt die in vieren. Leg dat in het water en je hebt bijna hetzelfde effect”. De glazenwasser Enschede heeft zo zijn eigen hulpmiddelen en weet de perfecte volgorde af te werken voor druppel- en streeploze ramen. “Zo is het slim om eerst het meeste vuil van de ramen te verwijderen. Hard vuil zoals zand geeft dan geen krassen meer in het glas. Heb je vogelpoep op het raam plak dan een minuut of vijf een natte krant op de poep. Je haalt de viezigheid er daarna heel makkelijk af zonder gebruik van een plamuurmes wat weer krassen in het raam zou maken”, aldus de glazenwasser.

Goed materiaal

Wat de glazenwasser Enschede zeker nooit zal gebruiken is een schuurspons. Gebruik dus altijd een neutrale en vooral schone spons. “Om het meeste water van het raam te halen kun je een microvezeldoekje gebruiken of een echt leren zeem. Beiden nemen heel erg veel water op. Droog met dat doekje of de zeem ook de kozijnen goed af. Zo voorkom je dat druppels van de kozijnen later weer op je schone ramen terecht komen. Daarna ga je met de wisser aan het werk. In hoekjes en naadjes hoopt zich vocht op. Gebruik daarvoor een prop kranten of een droge handdoek. Beiden zijn zacht en nemen veel vocht op wat prettig is zodat je geen witte druppels achterlaat op de ramen”, geeft de glazenwasser Enschede aan. Hij heeft hier een strakke routine in zodat hij zeker weet geen opgedroogd water langs de kozijnen op het raam te zien na het ramen wassen.

Toch liever een professional?

Zie je ondanks deze tips toch strepen op de ramen dan veeg je die heel makkelijk weg met een schone, droge handdoek of een prop krantenpapier. Je moet er wel wat voor over hebben om echt schone ramen te krijgen. Laat je het liever aan iemand anders over dan ben je deze professionele glazenwasser Enschede aan het goede adres.