Lekker wonen

Verhuizen is een vak apart

Verhuizen naar een nieuwe woning is iets waar je echt naar uitkijkt. De daadwerkelijke verhuizing- dus je waardevolle spullen van je oude naar je nieuwe woning brengen – valt in werkelijkheid vaak erg tegen. Helemaal als je het zelf voor je rekening neemt. Het bespaart je weliswaar geld, maar kost in sommige gevallen je rug. Bovendien wil er nog weleens wat sneuvelen tijdens het transport. Zaak dus om goed voorbereid te werk te gaan, helemaal bij het verhuizen van elektronische apparatuur.

De beste manier om je elektronische apparaten te verhuizen is ze in de originele doos te verpakken. Als je die tenminste nog ergens bewaard hebt. In die dozen zit de apparatuur namelijk strak, hebben ze amper beweegruimte en gaan ze dus niet snel kapot. Lang niet iedereen heeft de originele verpakking nog. In dat geval is het verstandig om de apparaten in een andere, nauwsluitende doos te verpakken. Beperk dus de bewegingsvrijheid van je elektronische apparaten zoveel mogelijk als je gaat verhuizen.

Verhuizing

Nog beter is het om de verhuizing aan de echte specialisten over te laten. Zij kunnen je helemaal ontzorgen of voor een groot deel ontzorgen. Het is maar net wat je ervoor over hebt. Hoe meer geld je besteedt, hoe gemakkelijker het voor jezelf wordt. Aan de andere kant is een verhuizing al duur genoeg met allerlei bijkomende en extra kosten, waardoor veel mensen proberen de daadwerkelijke verhuizing zelf zo goed mogelijk uit te voeren, al dan niet met gehuurd busje.

Kabels

Zijn je elektronische apparaten eenmaal op de plek van bestemming, dan nog kunnen juist deze spullen voor veel stress zorgen. Reden? De snoeren en kabels. Vaak worden die uit de apparatuur getrokken en zomaar ergens in een willekeurige doos gedrukt. Welke snoer hoort bij welk apparaat en waar is toch die snoer van de televisie is de vraag als je eenmaal op je nieuwe stekje bent. Ook hier is een praktische oplossing voor. Voor de spullen in verhuisdozen gaan, is het slim de achterkant van je apparatuur te fotograferen. Zo weet je in je nieuwe huis namelijk precies welke snoer of kabel bij welk apparaat hoort. En dat scheelt enorm veel stress. Prettige verhuizing!