Lekker wonen

Verhoog het comfort van jouw woning met deze 3 tips!

Een woning die comfort uitstraat, wat wil toch iedereen? Er zijn eenvoudige stappen die je kunt ondernemen om jouw wooncomfort naar een hoger niveau te tillen. Wooncomfort kun je zien als een ervaring waarbij al je zintuigen geprikkeld worden. Je voelt het, ruikt het, ziet het enz. Een heerlijke ervaring dus. Klinkt goed? Lees dan snel verder voor onze tips!

  1. Licht overdag en donker in de nacht

Licht is ontzettend bepalend voor je woning. Daarbij moet je ook denken aan de afwezigheid van licht. Zo is er bewezen dat je beter slaapt in een kamer die volledig verduisterd is. Geen spleet licht meer te bekennen. Een manier om dit te bereiken, is om te kiezen voor verduisterende gordijnen. Er zijn verschillende uitvoeringen te koop, zie de site van Raamdecoratie voor wat inspiratie. Om overdag zo veel mogelijk licht binnen te halen, kun je voor kiezen om spiegels op te hangen. Dit is niet alleen mooie decoratie, het weerkaats ook daglicht. 

  1. Isoleren tegen tempratuur verschil

Het goed isoleren van je huis kan een behoorlijk karwei zijn. Zo kan je kiezen om de vloer, buitenmuren, dak of je ramen beter te isoleren. Denk aan het verschil tussen enkel glas en dubbel glas. Het is een flinke uitgave, maar het resultaat is gegarandeerd minder tempratuur wisselingen. Je wilt het liefste dat je woning niet te koud is, maar ook dat hij in de zomer niet te warm wordt. Beiden zijn geen pretje. Helaas is een van de weinige manieren, om toch echt te kiezen voor betere isolatie en dat kost wat. 

  1. Een aroma om voor thuis te blijven

Onaangename geurtjes in huis, is alles behalve prettig. Je wilt juist een heerlijke en sfeervolle, huiselijke geur. Het is niet voor niets, dat er vaak appeltaarten worden gebakken net voor dat er kopers komen kijken. Die geur geeft een gevoel van thuis komen. Tijd om iets aan de geuren in jouw huis te doen. Om ervoor te zorgen dat jouw huis altijd goed ruikt kun je kiezen voor geurkaarsen of geurstokjes. Ook je huis regelmatig grondig schoonmaken is een grote dienst aan je neus. We raden je aan om elke manier van aroma verspreiding aan te pakken. Denk aan toiletverfristers, wasmiddel en schoonmaakmiddel. Deze producten kunnen een groot verschil maken, als ze goed op elkaar zijn afgestemd. 

Dit waren onze tips voor het vergoten van jouw comfort in huis. We wensen je veel succes met het toepassen van deze tips!