Verbouwen

Bij de aanleg van de badkamer mag een nieuwe tegelvloer niet ontbreken

Een van de voornaamste en doorslaggevende redenen om voor je nieuwe appartement te kiezen, was het feit dat de vorige eigenaar gedurende de voorgaande jaren vrijwel alles in en aan het appartement heeft gerenoveerd. Je hoefde je geen zorgen te maken om wekenlang aan de slag te moeten gaan om je nieuwe plek leefbaar te maken alvorens je er je intrek kon nemen.

De woonkamer was slechts een paar maanden voordat je het appartement kocht volledig onder handen genomen. Er was een houten vloer ingelegd, nieuwe verlichting in het plafond aangebracht en de ramen waren van dubbel glas voorzien. Het jaar daarvoor was de volledige keuken vervangen door een moderne versie met trendy meubilair en een heuse inductie kookplaat. Ook het balkon was recent van nieuwe bodemplanken voorzien en de antieke reling was gelijk van een verse laag verf voorzien.

Er is de afgelopen 50 jaar niks veranderd in de badkamer van je nieuwe woning

Het enige gedeelte waar de tijd leek stil te hebben gestaan is de badkamer. De donkergroene tegeltjes die de wand sieren lijken minstens vijftig jaar oud en je hebt ernstige twijfels of het toilet mogelijk nog van de voor de tweede wereldoorlog is. Om de een of andere reden is de badkamer gedurende de vorige bewoners een donkere ruimte gebleven waar sinds de bouw van het pand weinig tot geen vernieuwingen zijn doorgevoerd. 

Zodoende dat je er zo snel mogelijk werk van wilt maken en aan de slag wilt gaan om de badkamer eindelijk de make over te geven waar die recht op heeft. Een nieuwe inloopdouche om die te kleine douchecabine met gescheurd gordijn te vervangen, een moderne wasbak die je de ruimte geeft om je haar te kammen en tanden te poetsen zonder tegen de muur gedrukt te worden en een verfrissende witte muur om wat licht in de nu nog donkere badkamer te brengen. Daarnaast wil je ook de verouderde vloer vervangen en mooie vloertegels leggen om de badkamer echt af te maken. 

Gun jezelf het verdiende comfort tijdens het douchen en andere bezigheden

Je zult ongetwijfeld een paar weken kwijt zijn om alle veranderingen door te voeren, maar de badkamer is nou eenmaal een plek waar je dagelijks behoorlijk wat tijd doorbrengt. Een beetje comfort tijdens het douchen is je wel gegund natuurlijk en als je ’s avonds voor je naar bed gaat je tanden wilt poetsen, wil je natuurlijk geen half uur hoeven te zoeken in het donker om je tandenborstel te vinden.