Verbouwen

Veilig je woning verbouwen: drie belangrijke tips

Het verbouwen van je huis is erg spannend. Niet alleen omdat er veel geld in omgaat en omdat je wil dat je huis na de verbouwing helemaal aan je eisen voldoet, maar ook zeker omdat het verbouwen van je woning gevaarlijk kan zijn. Wil je zeker weten dat er niemand gewond raakt tijdens dit project? Lees dan in dit artikel welke drie tips je op kunt volgen als je jouw huis op en top veilig wil verbouwen.

Tip 1: draag werkkleding en veiligheidsschoenen

Op een bouwplaats wordt speciale werkkleding gedragen en draagt men bovendien speciale veiligheidsschoenen. Als jouw woning verbouwd wordt, is je huis in feite een bouwplaats. Dit betekent dat je de kleding en schoenen die je draagt, op de omgeving aan moet passen. Draag daarom zo veel mogelijk werkkleding en werkschoenen, zeker in de ruimtes die verbouwd worden.

Tip 2: houd de kinderen uit de ruimtes die verbouwd worden

Kinderen vinden bouwplaatsen vaak erg spannend en zeker als hun eigen, vertrouwde huis een grote bouwplaats is. Het is misschien verleidelijk om de kinderen rustig te laten spelen (zodat jij lekker verder kunt bouwen), maar je kunt ze beter helemaal niet toelaten in de ruimtes die onder handen worden genomen. Het is hier namelijk niet veilig en zeker niet voor kinderen. Ook kun je ze niet goed in de gaten houden als je zelf aan het verbouwen bent en dit maakt het risico groter. Daar komt nog bij dat de kids de bouwvakkers in de weg kunnen lopen en dit is ook zeker niet wenselijk.

Tip 3: zelf aan het werk? Draag een bril en eventueel een helm

Ga je zelf een hoop doen tijdens de verbouwing? Dan heb je meer nodig dan werkkleding en werkschoenen. Ga je bijvoorbeeld iets zagen, dan moet je ook een veiligheidsbril dragen om je ogen te beschermen tegen eventuele houtsplinters. Kom je in een ruimte die niet stabiel is, dan moet je een helm dragen. Kijk goed naar de bouwvakkers om je heen om te zien wat zij dragen in jouw woning. Draag dezelfde kleding en veiligheidsaccessoires en je weet zeker dat je goed beschermt bent tegen eventuele gevaren op de bouwplaats.