Slaapkamer

Het belang van een goed bed en een goed matras

Slapen is voor veel mensen één van hun leukste hobby’s. Er is toch ook niets fijner dan je pyjama aan te trekken, in bed te gaan liggen en helemaal weg te kruipen onder je dekens, wetende dat je de komende uren lekker kunt gaan slapen? We brengen dagelijks nogal wat tijd door in ons bed, daarom is het heel belangrijk dat je een goed bed én een goed matras hebt. Waarom dit zo belangrijk is, lees je hieronder. Veel leesplezier gewenst.

Een goed bed

Bij een bed is het belangrijk dat je de juiste bedbodem hebt. Er zijn diverse soorten bedbodems, waaronder een lattenbodem en een spiraalbodem. Iedere bodem heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo is een spiraalbodem gemaakt van staal en dus heel stevig. Het nadeel van zo’n bodem is dat het niet erg goed is voor je rug. Een lattenbodem is gemaakt van latten en hoe meer latten de bodem bevat, hoe beter het voor je houding is. Een goed bed is geeft je dus de juiste ondersteuning en is voor iedereen anders.

Een goed matras

Naast een goed bed, is een goed matras misschien wel nóg belangrijker. Bij een matras kun je kijken naar de hardheid, de maat, de warmte-isolatie en de vochtregulatie. Er zijn diverse soorten matrassen die allemaal variëren in voorgaande criteria. De ene persoon vindt een hard matras fijn, terwijl de ander dat verschrikkelijk vindt liggen. Of een matras goed ligt, voel jij als enige. Ga dus zeker even liggen op diverse matrassen, zodat jij een matras koopt dat bij je lichaam past. De overige 2 criteria, warmte-isolatie en vochtregulatie, zijn ook heel belangrijk, dus laat je daarin goed adviseren. Kijk daarnaast ook naar de afmetingen van het matras. Heb jij een matras 140×200 nodig of juist een groter/kleiner matras? Een matras 140×200 is een tweepersoonsmatras en heeft de meest gebruikelijke lengtemaat. Het voordeel van deze afmeting is dat je slechts één matras nodig hebt, maar het nadeel is dat jij en je partner hetzelfde matras hebben. Wellicht heb je partner een ander postuur en dus ook een ander matras nodig.

Kortom, een goed bed en een goed matras bepalen of je ’s ochtends uitgerust wakker wordt. Daarnaast kan het rugklachten en andere ongemakken voorkomen.