Slaapkamer

Lekker slapen in een boxspring

Wat is een boxspring precies?

Een boxspring kun je omschrijven als een bed met een bak of onderstel met veren op poten, waarop het matras gelegd wordt. Het is heel wat anders dan een lattenbodem of een spiraalbodem. Boxsprings hebben ondertussen hun degelijkheid bewezen en worden bijvoorbeeld heel vaak in hotels gebruikt. Vandaar dat het ook wel eens een ‘hotelbed’ wordt genoemd.

Waarom kiezen voor een boxspring

Boxsprings zijn een open structuur waardoor de luchtcirculatie optimaal is. Een boxspring houdt daardoor veel minder stof vast en is dan ook zeer hygiƫnisch. Tevens heb je minder last van zweten in een boxspring juist omdat de lucht er makkelijk doorheen kan stromen. Daarnaast bestaat een boxspring bed uit verschillende lagen. De box met spiralen zorgt voor een gelijkmatige ondersteuning. Daarop komt een matras (vaak met pocketveren) die eveneens een perfecte steun aan het lichaam geeft. Indien je wenst, kun je er nog een extra top-matras aan toevoegen. Je hebt dus heel wat mogelijkheden om tegemoet te komen aan je persoonlijke slaapgedrag. Slaap je op je rug, je buik of je zij? In elk van deze gevallen is een boxspring de ideale oplossing.

De esthetische kant van boxsprings

Boxsprings hebben altijd een afgewerkte look. Boxpsrings staan op zichzelf en hebben verder geen bedconstructie meer nodig. De zijkanten en achterkanten zijn voorzien van stof of leder, zodat je onmiddellijk een afgewerkt geheel krijgt. In deze afwerking heb je enorm veel verschillende stoffen en kleuren. Zo kun je je bed volledig afstemmen op de stijl van je slaapkamer. Wil je na een aantal jaren toch de look van je bed wijzigen? Dan kun je gewoon je boxspring opnieuw laten overtrekken. Zo heb je voor weinig geld een nieuw bed. Het karakteristieke aan een boxspring is dat het een stoer voorkomen heeft. Je kan er gewoonweg niet naast kijken. In heel grote slaapkamers is het toch een eyecatcher, terwijl het in kleine slaapkamers een gezellige opvulling van je kamer is.

Een boxspring is niet altijd goedkoop, maar met een beetje zoeken en prijzen vergelijken, kun je best wel een boxspring binnen jouw budget vinden. In elk geval gaat deze lang mee en zul je er niet zo gauw spijt van krijgen.