Lekker wonen

Twee dingen die jouw interieur maken of breken


Ben jij toe aan een nieuwe inrichting of ga je binnenkort verhuizen en heb je besloten dat je een compleet ander interieur wilt hebben? Neem van ons aan dat je daarin zeker niet de enige bent. Eén keer in de zoveel tijd willen veel mensen graag eens wat nieuws in huis. Een verhuizing is daar natuurlijk een mooie gelegenheid voor maar als je op je oude stekkie blijft is een nieuw interieur op zijn tijd natuurlijk ook nooit weg. Wees je echter bij het uitzoeken van een nieuwe inrichting bewust van twee dingen die jouw nieuwe interieur kunnen maken of breken. 

De uitstraling van je interieur

Eén van de belangrijkste zaken die je interieur kunnen maken of breken zijn je muren. Veel mensen verven de muren strak wit terwijl anderen muur in de woonkamer een ander tintje geven. Iedere smaak is anders maar ga bij het kiezen van een kleur eens na wat je precies voor ogen hebt en of het bij de rest van je inrichting past. Je zal namelijk de eerste niet zijn die de draad wat kwijtraakt en met knalroze schreeuwerige muren zit terwijl dat helemaal niet bij jou en de rest van je interieur past. 

Ben je van plan om de muren te gaan behangen? Ook dan heb je tal van mogelijkheden. Behang is er qua motief in alle soorten en maten. Van heel druk, tot heel rustig, van een seventies look tot juist heel modern behang. Met de keuze in verschillende prints en motieven kun je dus binnen korte tijd een heel groot effect creëren, wat met verf moeilijker te evenaren is. Met een stijlvol behang creëer je in no time een sfeervolle inrichting waar je jarenlang plezier van hebt. Zeker als je kiest voor Eijffinger behang. Hiermee maak jij je inrichting. 

Nieuwe raamdecoratie uitzoeken

Een ander dingetje wat je inrichting kan maken of breken is natuurlijk je nieuwe raamdecoratie. Als je eenmaal besloten hebt wat je aan de muren wilt hebben is het fijn als je je raamdecoratie daar op af kan stemmen. Natuurlijk zijn er tal van mogelijkheden en is het maar net waar je smaak naar uit gaat maar als je eens begint met de mogelijkheden op een rijtje zetten, zul je zien dat er zo al een aantal soorten af zullen vallen. Niet iedereen is namelijk even gecharmeerd van Duettes, plissés, gordijnen, inbetweens, horizontale (houten) jaloezieën, lamellen, shutters, multi Shades en rol-, paneel- en vouwgordijnen. Ga voor jezelf na wat je mooi vindt en wat het doel van je raamdecoratie gaat zijn. Is het de bedoeling dat je sfeer in huis creëert of is het puur bedoeld als zonwering of om nieuwsgierige blikken van de buren buiten te houden? Wat je doelstelling ook is, zorg er in ieder geval voor dat je raamdecoratie past bij je woonstijl en de rest van je inrichting. Je wilt voorkomen dat je raamdecoratie een spelbreker is en je inrichting in plaats van maakt, breekt.