blog

In deze industrieën biedt Lievers Holland betonoplossingen

Over de hele wereld is beton een van de populairste materialen in de bouw. Grote kans dus dat jij hier ook dagelijks of op z’n minst regelmatig mee te maken krijgt wanneer je in de bouw werkzaam bent. Beton heeft zijn populariteit te danken aan de samenstelling van het materiaal. Het is sterk, duurzaam en economisch. Echter gaan deze eigenschappen alleen op, wanneer het beton op de juiste manier wordt verwerkt. Daarom is het belangrijk om je expertise hierin regelmatig te scholen en gebruik te maken van de juiste machines. Deze kun je bij Lievers Holland kopen. Niet alleen het materiaal, maar ook hun expertise zorgt ervoor dat je hier aan het juiste adres bent. We stellen een aantal industrieën aan je voor, waarin de betonmachines van Lievers Holland goed van pas komen. 

Bouw

De bouw is natuurlijk vrij algemeen en er zijn veel verschillende situaties waarin beton van pas komt. Denk bijvoorbeeld aan de vloeren in de woningen, de trappen of muren. Beton is op deze plekken zo populair, omdat het voor veel stevigheid zorgt. De vloeren op de bovenverdiepingen moeten bijvoorbeeld niet alleen zware meubels kunnen dragen, maar in gebouwen ook grote groepen mensen. Door beton in de vloeren en muren te gebruiken, wordt de constructie zo stevig dat de gebouwen veel gewicht kunnen dragen.

Industriële vloeren

Ook vloeren worden vaak uit beton gegoten. Daarmee bedoelen we niet eens zozeer de onderlaag, maar steeds meer mensen vinden het mooi om een industriële betonvloer in hun woning te hebben. Hiervoor is het erg belangrijk dat er een mooie afwerking is, zodat het een gladde vloer is, precies zoals de bewoners het zich voorstellen. Met de juiste nivelleermachines zoals trilmotoren zorg je ervoor dat het beton netjes wordt afgewerkt.

PREFAB industrie

Waar vroeger nog alles op de bouw zelf werd gemaakt, gebeurt er tegenwoordig al veel in de PREFAB. Dat betekent dat hele onderdelen van bijvoorbeeld woningen al in de fabriek worden gemaakt, die dan op de bouwplaats alleen nog aangesloten hoeven worden. Omdat dit vaak veel kleinschaliger is dan op de bouw, heb je hier weer andere machines voor nodig. Een triltafel wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt in de PREFAB, terwijl deze op de bouw maar zelden van pas komt. 

Infrastructuur

Tot slot wordt er ook in de infrastructuur veel gebruik gemaakt van het beton. Denk bijvoorbeeld aan wegen en tunnels. Omdat er veel zware voertuigen over de wegen rijden en er in de tunnels trillingen van de rijdende voertuigen ontstaan, moet het beton van hoogwaardige kwaliteit zijn. Dat betekent dan niet alleen de mortel juist moet worden gemixt, maar dat het ook met de juiste trilnaalden en trilmotoren moet worden na bewerkt. Hierdoor is het beton juist verdicht en genivelleerd.