Tuinen

Tuinmeubelen: modern met een nostalgische twist

Als we de woontrends bekijken, zien we dat onze huizen alsmaar groter, moderner en strakker worden. Enkel de landelijke stijl behoudt de typische intieme sfeer waarin klassieke elementen zijn verwerkt. Algemeen gezien gaan we voor strakke lijnen, grote witte muren en grote raampartijen. Tot voor kort sloten de tuinmeubelen zich daar volledig bij aan. Het werden bijna vierkante blokken waarop grote kussens geplaatst werden. Het zag er allemaal zo strak uit, dat het bijna niet meer gezellig was. Gelukkig gaat het weer de andere kant op en krijgen we tuinmeubelen met een nostalgisch tintje.

Naturel look is terug in!

Onze tuin wordt een verlengstuk van onze woning. Denk maar aan de buitenkeukens, de vuurhaarden en de buitenverlichting. We willen als het ware een tweede huiskamer creëren, waarbij we volop tussen het groen zitten. VdGarde Tuinmeubelen zijn hiervan een schitterend voorbeeld. Zij gebruiken onder meer riet en hout, maar blijven toch een moderne uitstraling hebben. De meubelen zien eruit alsof ze in de wintertuin of zelfs in de zithoek kunnen geplaatst worden, maar ze hebben alle voordelen van een tuinset voor buiten . Het materiaal van de zetels is zodanig bewerkt dat ze buiten mogen blijven staan. De kussens zijn weerbestendig. En bovendien zijn ze makkelijk af te wassen.

Stevig en duurzaam

Tuinmeubelen koop je niet zomaar elk jaar. Je wil er lang van kunnen genieten. Daarom verwacht je ook dat ze stevig en duurzaam zijn. De ontwerpers van hedendaagse tuinmeubelen houden hiermee rekening. Ze gebruiken degelijke materialen die makkelijk te onderhouden zijn en niet makkelijk stuk gaan. Je hoeft je knusse hoek in de tuin ook niet in één keer te installeren. Bouw het langzaam op. Begin bijvoorbeeld met je zetels, daarna installeer je wat bloemenbakken, leuke verlichting, één of meerdere vuurmanden en wie weet ook een leuke bar of buitenkeuken. Zo kun je volgens jouw budget je eigen plaatsje in de tuin installeren. Vrienden, kennissen en familie zullen niet meer weg te slaan zijn uit jouw tuin. Genieten is de boodschap!